Gemeente Den Haag

Extra parkeerplaatsen voor Brasserhout in Ypenburg (27 november)

Om de parkeerproblemen in Brasserhout (Ypenburg) aan te pakken, worden 26 extra parkeerplaatsen aangelegd. Het gaat om 16 plaatsen langs de Dophei en 10 aan de Wollegras. Het college van burgemeester en wethouders heeft dat vandaag besloten. De extra parkeerplaatsen worden aangelegd naar aanleiding van klachten van bewoners uit de buurt over parkeeroverlast.

Volgens verkeerswethouder Peter Smit wordt met de maatregelen weer een goede stap gezet om de parkeerparkeeroverlast in Ypenburg te beperken: De parkeerdruk pakken we ermee aan, waarbij we het beperkte groen in de woonstraten zoveel mogelijk proberen te behouden. In andere deelplannen binnen Singels en Waterwijk van Ypenburg zijn op vergelijkbare wijze inmiddels al ruim vijfhonderd extra parkeerplaatsen aangelegd.

In september 2007 heeft de gemeente een voorstel voor de aanleg van extra parkeerplaatsen in een drietal straten voorgelegd aan alle bewoners van Brasserhout. Het uiteindelijke plan voor de aanleg van deze parkeerplaatsen is tot stand gekomen op basis van binnengekomen reacties van diverse bewoners. Vanwege onvoldoende draagvlak onder bewoners wordt afgezien van de aanleg van extra parkeerplaatsen langs de Berkebroeklaan.

De bewoners van Brasserhout ontvangen binnenkort een brief over het besluit. De gemeente wil begin volgend jaar starten met de aanleg.