Persberichten Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 07-12-2007

Gevallen en gewond NIEUWEGEIN Op de Noordstedeweg is donderdag een vrouw gewond geraakt toen zij op haar fiets achter een fietspaal bleef hangen en ten val kwam. Surveillerende agenten reden omstreeks 11.10 uur over de Noordstedeweg ter hoogte van de Schouwstede en zagen de vrouw, een 67-jarige inwoonster van Nieuwegein, op de grond liggen. De agenten zagen dat de vrouw een flinke snee had in haar been. De ambulance was al onderweg en het ambulancepersoneel heeft haar meegenomen naar het St. Antoniusziekenhuis.

Inbrekers aangehouden IJSSELSTEIN Twee verdachten, een 28-jarige man uit Hoogeveen en een 28-jarige man uit Utrecht, zijn vrijdagmorgen 7 december aangehouden op verdenking van (poging tot) inbraak in en vernieling van een winkel aan winkelcentrum aan De Biezen. De politie kreeg omstreeks 02.15 uur de melding dat er een inbraak gaande was en ging ter plaatse. Eén van de agenten zag nog net enkele mannen in donkere kleding wegrennen richting de Morgenster. Eén van hen had een groot slagvoorwerp bij zich. Bij de winkel waren meerdere ruiten vernield. De mannen waren vermoedelijk in een auto gestapt en probeerden te ontkomen. Korte tijd later zagen agenten een auto rijden waarvan de inzittenden aan het signalement voldeden. De bestuurder wilde de Rijksweg A2 oprijden. Daar werden ze tot stoppen gemaand. In de auto lag een grote hoeveelheid inbrekerswerktuig. De mannen werden aangehouden.

Jongen gewond bij aanrijding IJSSELSTEIN Een 16-jarige jongen uit Nieuwegein is donderdagmiddag 6 december op de Panoven met zijn bromfiets tegen de auto van een 38-jarige man uit Beegden aangereden. De jongen raakte daarbij gewond. De politie heeft de aanrijding opgenomen.

De jongen reed op de kruising met de A. van Burenstraat met zijn brommer tegen de achterkant van de auto en kwam ten val. Hij klaagde over pijn in zijn been. Dat stond scheef. De jongen is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.