Politiebond ACP

27 november 2007

Bonden stellen CAO-ultimatum

Categorie: ACP - nieuws, Actueel

Op 27 november 2007 hebben de vier landelijke politiebonden ACP, NPB, VMHP en ANPV de minister van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties het volgende CAO-ultimatum gestuurd.

Datum: 27 november
2007
AANGETEKEND

Aan de minister van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties

Postbus 20011

2500 EA Den Haag

De hierboven vermelde politiebonden moeten constateren dat u tijdens de onderhandelingen voor een nieuwe CAO, die moet ingaan op 1 januari 2008, onvoldoende bereidheid heeft getoond om te voldoen aan de gerechtvaardigde verlangens van de werknemers bij de politie die door deze bonden worden vertegenwoordigd.

Op 20 november 2007 heeft dat zelfs geleid tot een informeel eindbod van uw kant dat zover af ligt van de inzetten van de bonden, dat zelfs de gedachte aan een mogelijk akkoord volkomen illusoir is.

Na een onderhandelingsperiode van enkele maanden is de tijd rijp om te concluderen dat we er op deze manier niet uit zullen komen.

U L T I M A T U M

Een goed functionerende politie is van het grootste belang voor een veilige en leefbare samenleving.

Een goed functionerende politie loopt gevaar omdat politieambtenaren ongemotiveerd raken door slecht werkgeverschap. Daarnaast zal slecht werkgeverschap over enkele jaren leiden tot een slechte positie op de arbeidsmarkt en het functioneringsprobleem nog verder vergroten.

De politiebonden achten dat niet in het belang van hun leden, maar ook niet in het belang van de kwaliteit van de politie en de samenleving.

Om die reden stellen zij thans een ultimatum.

U dient als verantwoordelijk minister op uiterlijk 7 december 2007 een zodanig formeel eindbod aan de politiebonden aan te bieden zodat er voor de politiebonden die dag redelijkerwijs uitzicht ontstaat op een CAO ingaande 1 januari 2008.

Indien de politiebonden op 7 december 2007 opnieuw moeten constateren dat u onvoldoende bereidheid toont om werknemers bij de politie met een passend bod tegemoet te treden, zullen de leden van politievakbonden genoodzaakt worden een besluit te nemen omtrent collectieve acties.

Namens,


NPB               ACP           ANPV
VMHP

Van Duijn         Van de
Kamp              Tournier      Eichhorn