Evangelische Omroep

Kerstspecial Hotdog: een jood, een moslim, een christen en een atheïst discussiëren over engelen, wereldvrede en nog veel meer!

Mis het niet: Kerstavond, 24 december, 00.20 uur op 101 en bij de EO op Nederland 3

'Wonderen bestaan niet', 'God is wreed!', 'Liever abortus dan tienermoeder', 'Geloof en politiek gaan niet samen'... Zomaar wat voorbeelden van stellingen die het afgelopen seizoen besproken zijn in Hotdog; een multiculturele talkshow waarin Arie Boomsma wekelijks met vijf extreem verschillende jongeren aan tafel zit om te discussiëren over pittige, lastige, actuele en vooral herkenbare stellingen. Op kerstavond komt Hotdog met een speciale kerstspecial in samenwerking met JOP, de jongerenorganisatie van de Protestantse Kerk. Kijk voor meer info op www.hotdogtv.nl

Hotdog brengt op kerstavond jongeren bij elkaar. In zeven minuten per stelling discussiëren een jood, een moslim, een christen en een atheïst over engelen, de MTV-generatie en wereldvrede. Jongeren die elkaar normaal gesproken misschien mijden als de pest, moeten nu met elkaar om de tafel. De contrasten zijn groot: zo zijn woede en onbegrip regelmatig voelbaar, maar ontstaan er aan de andere kant soms vriendschappen voor het leven. Na afloop van de uitzending kan de kijker meedoen. Via het forum op www.hotdogtv.nl kan ieder die wil zich mengen in het debat.

Over Hotdog
Hotdog bestaat sinds anderhalf jaar en is een samenwerking tussen de Evangelische Omroep (EO) en 101 (het jongerenthemakanaal van BNN). Presentator Arie Boomsma praat wekelijks met vijf extreem verschillende jongeren die worden gedwongen zich in elkaars leef- en denkwereld te verdiepen. Kleine verschillen kunnen uitgroeien tot een wereld van onbegrip, maar vaak blijken de jongeren dichter bij elkaar te staan dan ze dachten... Tot nu toe was Hotdog alleen op 101 te zien, maar vanaf januari wordt Hotdog elke zondagavond uitgezonden om 00.12 uur op Nederland 3.

Over JOP
JOP is de jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk. JOP is een beweging van, door en voor kinderen en jongeren in en rond de Protestantse Kerk. JOP wil hun de ruimte en mogelijkheden bieden om op eigen wijze uiting te kunnen geven aan wat geloven voor hen betekent, door middel van evenementen en andere bijeenkomsten, materialen en internet. Op 23 december organiseert JOP X-Mas Proof; en muzikaal evenement met sfeer, goede muziek, kerstverhalen en ontmoeting met honderden andere jongeren. Surf voor meer info over JOP en X-Mas Proof naar www.jop.nl

Noot voor redactie,