Hilversum, 20-12-2007

Draagoma vervult kinderwens dochter

De 26-jarige Femke kan ondanks haar taaislijmziekte, haar geluk niet op. Door haar ziekte zal ze zelf niet zwanger worden. Maar ze heeft wel een sterke kinderwens. Dan komt haar moeder Maria met een ongelooflijk maar fantastisch aanbod: "Laat mij de draagmoeder zijn van jouw kinderen."

Femke vindt het fantastisch totdat de wetgeving roet in het eten gooit. Haar moeder Maria is namelijk 50 en in Nederland ben je dan te oud voor het draagmoederschap. Maar moeder en dochter geven niet op. Een avontuur begint en brengt de familie naar onder andere Rome en Moskou. Onlangs is Maria zowel oma als moeder geworden. Het was een uiterst emotionele bevalling, in het bijzijn van haar dochter. Oma Maria: "Dit geeft haar een stimulans om door te leven, ondanks haar ziekte."

EENVANDAAG volgt het gezin de laatste maanden en spreekt uitgebreid met alle betrokkenen onder andere over de dilemma's die met de keuze van Femke voor kinderen samenhangen. Hun bijzondere verhaal is op kerstavond te zien bij EENVANDAAG op Nederland 1.

(Onderwerpen onder voorbehoud)

Voor meer informatie: www.eenvandaag.nl

Televisie
EENVANDAAG
Uitzending maandag 24 december
Nederland 1 - 18.20 uur