Ingezonden persbericht


'Clocks' van Coldplay meest gedownloade classic van 2007

Het nummer 'Clocks' van Coldplay is de meest gedownloade classic van 2007. Daardoor staat deze plaat op nummer 1 van 'Veronica's Download Top 750' die volgende week wordt uitgezonden bij Radio Veronica.

Van maandag 24 december tot en met vrijdag 28 december staat Radio Veronica geheel in het teken van de 'Download Top 750'. Deze lijst, die is samengesteld in samenwerking met de iTunes Music Store, bestaat uit de 750 meest gedownloade classics van 2007. Ook dit jaar is 'Clocks' van Coldplay de meest gedownloade classic en staat daardoor weer op nummer 1.

Johan van Slooten, eindredacteur van de 'Download Top 750': "Al vanaf het ontstaan van de 'Download Top 750' staat 'Clocks' van Coldplay in de hoogste regionen van de lijst. Deze keer staat het nummer zelfs voor de tweede keer op één. Niet alleen een bewijs dat 'Clocks' een echte moderne klassieker is geworden, maar ook dat de downloadende consument er nog lang geen genoeg van heeft gekregen. Een plaat, kortom, die ook in de komende edities van de 'Download Top 750' ongetwijfeld weer heel hoog zal scoren."

Download Top 750
'Veronica's Download Top 750' is een unieke samenwerking tussen Radio Veronica en de iTunes Music Store. Met deze samenwerking wordt ingespeeld op het steeds populairder worden van het downloaden van nummers door muziekliefhebbers. De 'Download Top 750' start aanstaande maandag om 13.00 uur en duurt tot en met vrijdag 28 december om 19.00 uur. De complete lijst staat vanaf maandagmiddag 13.00 uur op radioveronica.nl en is natuurlijk volledig downloadbaar.

Radio Veronica
Radio Veronica is het station met de beste 80's & 90's hits en dj's als Patrick Kicken, Rob van Someren, Ferry Maat, Bart van Leeuwen, Ben Liebrand, Erwin Peters, Peter Teekamp, Colin Banks, DJ Silverius, Silvan Stoet en DJ Sven. Radio Veronica is in heel Nederland via de ether, Digitenne, Astra satelliet, radioveronica.nl en kabel te ontvangen.

Radio Veronica is onderdeel van de Sky Radio Group.