Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 23 decemeber 2007

Zaanstreek-Waterland, 24-12-2007 o Autobranden, dronken doorrijder gepakt en stenengooier aangehouden.

Dronken doorrijder gepakt

Wormerveer, vrijdag 21 december 2007, 18.22 uur

De politie heeft een 40-jarige automobilist uit Wormer aangehouden wegens het rijden onder invloed. Een getuige zag op een
bedrijfsterrein aan de Kikkertweg een zwaar beschadigde auto staan, met op de bestuurdersstoel een man met een bloedneus. Toen hij naar de auto liep, reed de bestuurder achteruit tegen de gevel van het bedrijf aan en vervolgens weer vooruit de N246 op richting Markenbinnen. De man noteerde het kenteken en waarschuwde direct de politie. Agenten van het politiekorps Noord-Holland Noord wisten de auto in Graft aan de kant te zetten. De verdachte bleek ruim vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. Na een nachtje ontnuchteren in de politiecel verklaarde de man eerder die avond op de Noorderveenweg in Assendelft tegen zijn voorligger te zijn gebotst en daarna te zijn doorgereden. De verdachte kreeg een proces-verbaal, een rijverbod van 14 uren en kon zijn rijbewijs inleveren.

Stoelengooier aangehouden

Purmerend, zaterdag 22 december 2007, 04.09 uur

De politie heeft een 20-jarige Amsterdammer aangehouden. De man zou met een terrasstoel een gevelruit van een horecagelegenheid op de Koemarkt hebben ingeslagen. Kort daarvoor was hij door een beveiligingsmedewerker op straat gezet omdat hij zich niet aan de huisregels hield. Klaarblijkelijk was de man het daar niet mee niet mee eens. De verdachte is door de politie meegenomen naar het bureau voor verhoor. Hij heeft bekend en wordt aansprakelijk gesteld voor de schade.

Reeks pogingen tot woninginbraak

Purmerend, zaterdag 22 december 2007, 00.30 - 09.30 uur

De politie onderzoekt een reeks inbraakpogingen in de wijk Gors-Noord. In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft men bij zeven woningen aan de Weteringstraat, Kilstraat en Sprangkade geprobeerd in te breken volgens de zogenaamde 'Bulgaarse methode'. Bij deze methode wordt de slotplaat van de deur geforceerd, waardoor het cilinderslot kan worden afgebroken. In een woning aan de Weteringstraat zijn de daders er daadwerkelijk in geslaagd binnen te komen en goederen mee te nemen. Bij de overige woningen is het beperkt gebleven tot een vernield deurslot. De politie doet sporenonderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 (lokaal tarief).

Autobranden

Koog aan de Zaan/Purmerend, zaterdag 22 december 2007, 03.15 uur / 06.00 uur

De politie onderzoekt een tweetal autobranden. Op de Breedweer in Koog aan de Zaan, ter hoogte van de Anemoonstraat, brandde een auto volledig uit. De brandweer heeft het vuur geblust. Het voertuig stond geparkeerd voor een garagebedrijf, dat brandschade aan de voorgevel opliep.

In Purmerend is de brandweer uitgerukt voor een autobrand op de Cantekoogweg. De personenauto stond geparkeerd naast een bouwkeet achter de ambulancepost. De eigenaar van de auto, een medewerker van de ambulancedienst, was aan het werk en hoorde een harde knal. Toen hij buiten ging kijken zag hij zijn auto in lichterlaaie staan. De auto is totaal uitgebrand. De politie gaat in beide gevallen uit van brandstichting.

Automobilist rijdt achterop vrachtwagen

Zaandam, zaterdag 22 december 2007, 06.43 uur

Een 34-jarige Zaandammer is zaterdagochtend zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Thorbeckeweg. De man reed in de richting van de A8 en botste even voor de kruising met de Westkolkdijk met hoge snelheid achterop een vrachtwagencombinatie. De bestuurder, die geen gordel droeg, sloeg door de botsing met zijn hoofd door de voorruit. De auto is total loss weggesleept. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Huiselijk geweld

Wormerveer, zaterdag 22 december 2007, 14.30 uur

De politie heeft een 30-jarige Zaandammer aangehouden wegens huisvredebreuk, bedreiging en vernieling. De man zou 's nachts de woning van zijn 31-jarige ex-vriendin in Wormerveer zijn
binnengedrongen door een raam in te slaan en haar vervolgens hebben bedreigd met een mes. De verdachte, die al eerder werd veroordeeld voor mishandeling van de vrouw, is in verzekering gesteld.

Scootmobiel in vlammen

Zaandam, zaterdag 22 december 2007, 19.28 uur

In de achtertuin van een woning aan de Tjotterlaan is zaterdagavond een scootmobiel volledig uitgebrand. Daarbij liep de achtergevel van de woning, waar het voertuig tegenaan stond geparkeerd, flinke brandschade op. De 74-jarige bewoner kon op tijd zijn huis verlaten. Er is tijdelijk onderkomen voor de man geregeld. De politie onderzoekt de toedracht.

Vrouw steekt man

Koog aan de Zaan, zaterdag 22 december 2007, 19.35 uur

De politie heeft een 50-jarige vrouw uit Koog aan de Zaan aangehouden. Zij wordt ervan verdacht haar 46-jarige vriend te hebben mishandeld. De vrouw zou de man na een ruzie met een keukenmes in zijn rug en arm hebben gestoken. Het slachtoffer is per ambulance met steekwonden naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is in verzekering gesteld; de politie heeft de zaak in onderzoek.