Politie Haaglanden

Persberichten 24 december

Haaglanden, 24-12-2007

Man aangehouden voor huiselijk geweld
Den Haag - Politie Haaglanden hield zondag 23 december een 37-jarige Hagenaar aan, nadat hij zijn 26-jarige vrouw had mishandeld. De politie heeft de man in zijn woning aangehouden en in verzekering gesteld.
Het politiekorps Haaglanden werkt met partners samen om huiselijk geweld aan te pakken en het probleem inzichtelijk te maken. De partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie en hulpverleningsinstanties zoals 'De Waag'.
Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Uit de hand gelopen discussie
Den Haag Surveillerende agenten zagen zondagavond rond 22.30 uur in de Waldorpstraat een man urineren in het openbaar. Tijdens het aanspreken van de verdachte, bemoeiden twee kennissen (21 en 24 jaar uit Den Haag en Dordrecht) zich ermee. Dit tweetal was behoorlijk onder invloed. De agenten stuurden de mannen weg, waar ze niet naar luisterden. Ondanks herhaaldelijke vorderingen en het uitleggen van de consequenties als zij hier niet aan voldeden, vonden de mannen het nodig om de agenten te beledigen. Uiteindelijk waren de agenten genoodzaakt het tweetal aan te houden. Hierop volgde verzet en ontstond uiteindelijk een vechtpartij. Meerdere agenten kwamen te hulp. Tijdens de vechtpartij raakten twee politieagenten gewond en moesten voor behandeling naar het ziekenhuis.

Voordringen bij de autowasplaats
Den Haag Agenten namen gistermiddag rond 14.00 uur poolshoogte bij vechtpartij aan de Brasserskade. Daar bleek bij een autowasplaats ruzie te zijn ontstaan. De ruzie ontaardde in een steekpartij waarbij een 37-jarige Hagenaar in het gezicht werd gestoken. De aanleiding was dat een 43-jarige Delftenaar niet netjes op zijn beurt wachtte en voordrong in de rij bij de wasstraat. De Delftenaar belde zijn 23-jarige zoon en deze kwam direct zijn vader bijstaan. Bij de vechtpartij die daarop ontstond werd de Hagenaar gestoken. De verdachte en zijn zoon gingen er na het incident met de auto vandoor. Het slachtoffer ging op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis voor behandeling. Op basis van getuigenverklaringen konden de vader in zijn woning worden aangehouden. De zoon kwam op het politiebureau verhaal halen, waar agenten hem ook direct aanhielden.

14-jarige rijdt auto total loss
Den Haag Een 14-jarige jongen uit Den Haag besloot gistermiddag rond 14.00 uur een ritje te maken in de auto van zijn vader. Hij deed dit samen met een 17-jarige plaatsgenoot. De jonge bestuurder reed met te hoge snelheid over de Nootdorpse Landingsbaan en vloog bij de Steentijdsingel uit de bocht en belandde tegen een paal. Getuigen belden de politie en verklaarden dat de bestuurder en een inzittende wegrenden naar een appartementencomplex in de buurt. Politieagenten troffen op genoemde locatie het zwaar beschadigde voertuig aan. Korte tijd later zagen agenten twee jonge mannen die aan de signalementen voldeden. Een van hen liep naar de auto en vertelde de agenten dat hij iets uit de auto wilde pakken. Direct werden de jongeman en zijn vriend in de kraag gevat en gehoord over het ongeluk en het verlaten van de plaats van ongeval. Proces-verbaal is opgemaakt.

Overval op avondwinkel: oproep getuigen
Den Haag Tussen 18.00 uur en 19.00 uur vond zondag 23 december een overval plaats op een avondwinkel aan de Laan van Meerdervoort. De dader betreft een vermoedelijk blanke man, ongeveer 1.80 meter, met een normaal postuur. Op het moment van de overval droeg de man donkere kleding en een zwarte baseballpet. De man gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor richting de Groot Hertoginnelaan. De politie verzoekt mensen die getuige zijn geweest van deze overval contact op te nemen met de recherche van het politiebureau Segbroek via 0900 8844. Anoniem kunt u bellen met M. op 0800-7000.

Meisje aangereden
Den Haag Een 7-jarig meisje uit Den Haag werd zondagmiddag 23 december door een auto aangereden toen zij de Wouwermanstraat overstak. De vader van het meisje had zijn auto geparkeerd ter hoogte van de Gabriël Metsustraat. Toen het kind uitstapte en plotseling de weg overstak, kon de 18-jarige bestuurder van een personenauto haar niet meer ontwijken. Het kind is met ernstig letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

Taxichauffeur raakt rijbewijs kwijt
Leidschendam Agenten zagen maandag 24 december om 05.30 uur een auto met hoge snelheid over de A13 rijden. Op de A4 in de richting van Amsterdam voerde de bestuurder de snelheid op tot rond de 170 km/u. De agenten gaven de man een stopteken en namen op de carpoolplaats ter hoogte van Zoeterwoude zijn rijbewijs in. De 64-jarige bestuurder uit Rotterdam bleek een taxichauffeur die een klant met grote haast vervoerde. Hij kreeg een proces-verbaal en voor de klant werd een andere taxi gebeld.

Getuigen overval gezocht
Rijswijk Politie Haaglanden zoekt getuigen van een overval op een supermarkt aan de Herenstraat in Rijswijk. Op maandag 24 december om 07.15 uur overvielen twee gewapende mannen met bivakmutsen de medewerkers van de supermarkt. De daders gingen er met een geldbedrag in een sporttas vandoor. Heeft u rondom het tijdstip van de overval iets gezien in de omgeving van de Herenstraat of heeft u anderszins informatie die kan helpen de daders te vinden? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Rijswijk via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Snelheidscontrole
Monster - Een 20-jarige man uit Naaldwijk werd op zondag 23 december om 20.30 uur betrapt op te snel rijden. Agenten in een onopvallende auto zagen de man over de Zwartedijk rijden met een snelheid van 117 km/u. De maximum snelheid is daar 60 km/u. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Jongen geeft zich uit voor krantenbezorger
Pijnacker Een 13-jarige jongen uit Pijnacker dacht op zondag 23 december om 16.30 uur makkelijk een oudejaarsfooi binnen te halen. Hij ging langs de deuren en deed zich voor als krantenbezorger, terwijl hij geen krantenbezorger is. De échte krantenbezorger was echter al langs geweest en daardoor viel de jongen al snel door de mand. Agenten hielden de jongen aan en na een pittig gesprek op het politiebureau kreeg hij in overleg met zijn ouders een halt-verwijzing.

Dronken over rotonde
Pijnacker Een 58-jarige man uit Nootdorp reed zondagavond 23 december om 20.15 uur op een dusdanige manier over de rotonde op de Westlaan dat zijn voorwiel afbrak. Hij moest een blaastest afleggen, met als resultaat 855 ugl. Op het politiebureau kreeg hij een proces-verbaal en moest hij zijn rijbewijs inleveren. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Zonder helm en te jong op gestolen brommer
Zoetermeer Agenten zagen zondag 23 december om 16.00 uur twee meisjes zonder helm op de Tweede Stationsstraat rijden. De bestuurster bleek 15 jaar oud en mocht dus überhaupt niet op een bromfiets rijden. Bij navraag bleek de bromfiets sinds 18 december als gestolen gesignaleerd te staan. Beide meisjes (15 en 16 uit Zoetermeer) verklaarden ongevraagd dat ze wisten dat de bromfiets van diefstal afkomstig was. Op het politiebureau legden ze uit dat ze de bromfiets hadden geleend van een kennis. De politie retourneerde de brommer naar de rechtmatige eigenaar en onderzoekt de zaak.

Burenruzie escaleert tot vechtpartij
Zoetermeer Een burenruzie tussen twee families in Rokkeveen liep zondag 23 december om 22.00 uur uit op een massale vechtpartij. Hierbij raakte drie mensen gewond en moesten naar het ziekenhuis. Beide partijen willen aangifte tegen elkaar doen. De politie onderzoekt de toedracht van de vechtpartij.