Persberichten Rijn & Venen, 10.05 uur

Utrecht, 24-12-2007

Onder invloed

WOERDEN Op het Valeriaanveld is een 19-jarige man uit Woerden aangehouden voor rijden onder invloed, terwijl hij geen rijbewijs had. Maandagmorgen om 05.10 uur werd de man gecontroleerd. Het bleek dat hij geen rijbewijs had. Agenten roken ook een dranklucht en lieten de Woerdenaar blazen. Hij had te veel gedronken, werd aangehouden en blies 590 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden na woninginbraak

MAARSSEN Een 25-jarige man uit Maarssen is zondag aangehouden na een melding van een woninginbraak. Omstreeks 21.45 uur kreeg de politie de melding dat in de wijk Zwanenkamp drie mannen waren betrapt toen ze probeerden in te breken. De melder had een goed signalement doorgegeven, waardoor bij de agenten al snel het vermoeden rees dat het om een voor hen bekende 25-jarige Maarssenaar zou gaan. Na wat aanvullend onderzoek, is de Maarssenaar in zijn woning aangehouden. Hij is ingesloten.

Vernielde lantaarnpaal

WOERDEN Zondag zijn zes jongeren aangehouden voor openlijk geweld tegen goederen. Omstreeks 20.55 uur zag een getuige een groepje een lantaarnpaal vernielen achter een school aan de Rubensstraat. De jongeren liepen daarna weg richting de Rembrandtlaan. Agenten namen poolshoogte en troffen geen jongeren aan, maar wel een vernielde fiets en lantaarnpaal. In de omgeving trof de politie alsnog een groep jongeren, een meisje en vijf jongens, allen uit Woerden en in de leeftijd van 15-17, aan. Zij zijn aangehouden en verhoord.

Onder invloed

MAARSSEN - Op de Gageldijk is een 57-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden voor rijden onder invloed. Zondagavond om 19.20 uur werd de man gecontroleerd. Hij had te veel gedronken, werd aangehouden en blies 305 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg ene rijverbod van twee uur.

Vuurwerk

KOCKENGEN Een 14-jarige jongen uit Kockengen is zondagmiddag 23 december aangehouden omdat hij vuurwerk afstak. Omstanders betrapten hem toen hij vuurwerk in een prullenbak stopte, hielden hem aan en belden de politie. De jongen is door agenten meegenomen naar het politiebureau. Daar zijn zijn ouders ingelicht. De jongen is naar Bureau Halt doorverwezen.