Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 24-12-2007

Man aangehouden voor vernieling

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag een man aangehouden omdat hij in een winkel aan de St. Jacobsstraat een vernieling had gepleegd.

Omstreeks 14.10 uur kreeg de politie een melding van personeel van een winkel dat een onbekende man vernielingen had gepleegd. Ter plaatse verklaarde personeel dat een man de winkel was binnengekomen en een eerder gekochte trui niet meer wilde omdat er nu een scheur in zat. Nadat de man was duidelijk gemaakt dat de trui niet teruggegeven kon worden, werd de klant kwaad en trapte een glazen vitrinekast met horloges kapot.

De man had inmiddels de winkel al verlaten. De beveiliging had de 19-jarige man inmiddels bij de uitgang van de winkel aangehouden. De politie heeft de Utrechter voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat de man nog zeven bekeuringen had openstaan en gesignaleerd stond.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van zondag 23 op maandag 24 december heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens een controle werd een 30-jarige man uit Amsterdam aan de kant gezet. Uit de eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 250 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van één uur werd de man weer naar huis gestuurd.

Straatroof

UTRECHT Op zondagavond vond op het Ondiep- zuidzijde een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 83-jarige vrouw uit Utrecht opende omstreeks 18.20 uur haar voordeur omdat er iemand voor de deur stond. Een onbekende man zij tegen de vrouw dat hij van een verzekeringsmaatschappij was en een handtekening van het slachtoffer wilde hebben. Op het moment dat de vrouw haar handtekening in een schriftje wilde plaatsen greep de onbekende man naar haar tas die aan haar rollator hing. Het slachtoffer reageerde direct en wist te voorkomen dat haar portemonnee werd weggenomen. De verdachte vluchtte weg in onbekende richting.

Signalement verdachte: jongen, 20 22 jaar oud, ongeveer 1.65 tot 1.70 mtr. lang. Hij had kort zwart krullend haar en droeg donkere kleding.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie of herkent u de verdachte aan de hand van het opgegeven signalement belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Politie zoekt getuigen van gewapende overval (zie persbericht 23 december)

UTRECHT De politie is op zoek naar getuigen die informatie hebben over een gewapende overval op een supermarkt aan de Groeneweg.

Zaterdagochtend 22 december vond omstreeks 07.30 uur een gewapende overval plaats op een supermarkt aan de Groeneweg. Agenten die op de melding afkwamen, zagen op de Vleutenseweg twee personen op een fiets rijden die aan het opgegeven signalement voldeden en zetten direct de achtervolging in. De verdachten konden uiteindelijk in de directe omgeving worden aangehouden.

De verdachten, mannen van 18 en 20 jaar uit Utrecht, zijn op het politiebureau ingesloten. Om een beter beeld te kunnen krijgen van wat zich heeft afgespeeld is de politie nog op zoek naar getuigen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie Utrecht centrum tel.: 0900 88 44.