Persberichten 24/12 ochtend

Regio, 24-12-2007

Noordwijkerhout Aanhouding na mishandeling De politie heeft zondagnacht 23 december een 35 jarige Lissenaar aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 38 jarige plaatsgenoot. De Lissenaar zou de aangever al langere tijd hebben uitgedaagd voor een gevecht. De aanleiding is vermoedelijk een onenigheid van enkele jaren geleden. Op de Dorpsstraat kwam het tot een vechtpartij waarbij de aangever letsel in zijn gezicht opliep. Hij moest voor behandeling naar het LUMC. Omstanders haalden de twee uit elkaar en belden de politie. De verdachte is in verzekeringgesteld en wordt maandag 24 december voorgeleid voor justitie.

Voorhout Woninginbraak Zondag 23 december rond 05.30 uur is ingebroken in een woning aan de Engelselaan. Getuigen zagen twee jongemannen met een Noord Afrikaans uiterlijk uit de woning rennen. De twee renden weg in de richting van de Jacoba van Beierenweg. Uit de woning werden onder meer geld, horloges en bankpassen gestolen. Een ruit van de voordeur was ingeslagen om het huis binnen te komen.

Leiden Aanhouding na vechtpartij De politie heeft zondagmiddag 23 december een 21 jarige automobilist uit Valkenburg aangehouden op verdenking van mishandeling van een 49 jarige automobilist uit Katwijk. De Valkenburger schold de echtgenote van de Katwijker uit in de parkeergarage van de Digros aan de Langegracht toen zij uitstapte nadat hun auto gestopt was voor de auto van de Valkenburger. De Katwijker was kort daarna uitgestapt om naar zijn echtgenote te lopen bij de betaalautomaat. De Valkenburger stapte ook uit waarna de mishandeling ontstond. De ingeseinde politie hield de Valkenburger ter plaatse aan.

Leiden Buschauffeur beroofd Een buschauffeur van een lijndienst is in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 december beroofd in zijn bus. Vijf jongens stapte rond 00.30 uur in de bus op de Kennedylaan. Vier van hen betaalde een kaartje. Tussen de chauffeur en de vijfde jongen ontstond een woordenwisseling over het betalen. De jongen deed hierop een greep in de geldlade waarna de chauffeur direct de geldlade wegstopte. Na een worsteling met chauffeur zijn de jongens de bus uitgelopen. De politie werd gewaarschuwd waarna drie van de jongens, twee Leidenaren van 17 en 18 en een 20 jarige Zoeterwoudenaar, in de omgeving werden aangehouden.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval Zaterdag 22 december even na 19.00 uur vond op de N11 op de kruising met de Goudse Schouw een aanrijding plaats tussen twee autos. Een 45 jarige automobilist uit Leiden reed over de N11 vermoedelijk door het rode licht. Op de kruising ontstond een aanrijding met een andere auto. De Leidenaar raakte een verkeerslicht, sloeg over de kop en reed vervolgens het talud af. Andere weggebruikers hebben de twee inzittenden, een man en een zwangere vrouw uit Berkel en Rodenrijs, uit de aangereden auto gehaald. Vier personen werden met divers letsel overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de regio. De verkeersdienst stelt een nader onderzoek in.

Reeuwijk Meerdere aanrijdingen Door nog onbekende oorzaak ontstonden zaterdag 22 december rond 15.30 uur op de rijbaan tussen Reeuwijk en Gouda van de Rijksweg A12 gelijktijdig drie afzonderlijke aanrijdingen waarbij in totaal 16 autos betrokken waren. Vier personen werden met divers letsel overgebracht naar verschillende ziekenhuizen. Door de aanrijdingen raakte de weg volledig geblokkeerd en werd dan ook afgesloten. Het Korps Landelijke Politiediensten zorgde voor de omleiding van het verkeer. Omdat zich op het omleidingstraject ook aan aanrijding voordeed, liep het verkeer volledig vast. De politie onderzoekt de aanrijdingen.

Zevenhuizen Diefstal uit woning Een computer is zaterdag 22 december tussen 12.15 en 20.30 uur gestolen uit een woning aan de Leeuwerik. Hoe de dader(s) de woning binnen zijn gekomen is nog onbekend. De politie heeft de zaak in onderzoek. Verder wordt ook een inbraak in een woning aan de Fazant onderzocht. Hier brak men in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 december in. Het is nog niet bekend of er iets is gestolen.

Nieuwerkerk a/d IJssel Aanhoudingen voor geweld De politie onderzoekt een vechtpartij tussen een aantal jongeren op een camping aan het Klein Hitland. Zondag 23 december rond 01.25 uur kreeg de politie er een melding over. Er werden vijf aanhoudingen verricht. Drie zitten nog voor verder onderzoek naar de toedracht van en hun betrokkenheid bij dit incident vast. Het gaat hier om twee jongens uit Capelle aan den IJssel van 20 en 21 jaar en een 20 jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den IJssel.

Nieuwerkerk a/d IJssel Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan het Parkmos. Daar werd vrijdag 21 december tussen 14.00 en 20.30 uur een raam opengebroken en de woning doorzocht. Het is nog niet bekend of er goederen gestolen zijn.

Waddinxveen Diefstal uit woning Een televisie, computer, cds en dvds zijn zondag 23 december tussen 04.00 en 13.30 uur gestolen uit een woning aan de Vlasakker. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gouda Jongens opgepakt voor vernielen bushokje De politie heeft maandag 24 december drie jongens van 17, 19 en 22 jaar en afkomstig uit Gouderak en Haastrecht, aangehouden voor het vernielen van een bushokje bij de Fluwelensingel / Lange Tiendeweg. Een getuige meldde dit de politie rond 01.25 uur. De jongens hadden ruiten van het hokje ingetrapt. Daarna waren ze in een taxi naar Haastrecht vertrokken waar ze werden aangehouden. De jongens zijn voor het verdere onderzoek nog ingesloten.

Gouda Diefstal uit woningen Uit vier woningen werden het afgelopen weekend laptops, televisies en mobiele telefoons gestolen na inbraak en insluiping. Bij drie woningen werd geprobeerd in te breken. De politie heeft de zaken in onderzoek. De feiten vonden plaats tussen vrijdag 21 december 19.30 uur en zondagmorgen 23 december. Het gaat om woningen aan de Westerkade, Gansstraat, Eline Verestraat, Getijmolenerf (2x), Groenlust en Oosterwerf.

Ouderkerk a/d IJssel Diefstal uit woning Een televisie, laptop en camera zijn zaterdag 22 december tussen 19.30 en 20.00 uur gestolen uit een woning aan de Hendrik van Nassaustraat. De politie heeft de zaak in onderzoek. Men was de woning binnengekomen na het openbreken van een raam bij de keuken.

Haastrecht Diefstal uit woning Een laptop, fototas met camera, I-pod, televisie, recorder en kentekenbewijzen zijn tussen zaterdag 22 december 15.00 uur en zondag 23 december 22.00 uur gestolen uit een woning aan de Hoogstraat. Een keukenraam van de woning werd opengebroken waarna de goederen gestolen werden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Schoonhoven Diefstal uit woningen Uit twee woningen werden het afgelopen weekend computers, een radio/cd-speler en geluidsboxen gestolen. Bij één woning is het vermoedelijk gebleven bij het vernielen van een ruit. De politie heeft de zaken in onderzoek. De feiten vonden plaats tussen vrijdag 21 december 17.30 en maandagmorgen 24 december. Het gaat hier om woningen aan de Olivier van Noortstraat, de Stevinstraat en de Spoorstraat.