Politie Amsterdam-Amstelland

Rijden onder invloed / Amsterdam (24/12/07)

Drie automobilisten zijn in de nacht van zondag op maandag betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

Op de A10 werd een 34-jarige man gecontroleerd. Hij viel op, omdat hij slingerend over de weg reed. De man moest mee naar het politiebureau en blies daar 790 ugl, bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Hetzelfde overkwam een 29-jarige man op de A10. Dienstdoende agenten constateerden dat de man de snelheidslimiet met meer dan 20 kilometer overschreed. Toen zij hem aanhielden, bleek dat hij geen rijbewijs had en naar alcohol rook. Op het politiebureau blies hij 500 ugl, ruim twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol.

Een 41-jarige man ging ook in de fout. De man, zonder vaste woon of verblijfplaats, negeerde het rode stoplicht op de Herman Heijermansweg en bleek na controle ruim twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. Hij kreeg een geldboete en een proces-verbaal.

Diefstal uit winkel na rammen gevel / Bos en Lommerplein (24/12/07)

Vier a vijf personen hebben zaterdagvond ingebroken in een speelgoedwinkel aan het Bos en Lommerplein. De daders ramden rond elf uur met een auto de etalageruit en namen verschillende goederen weg. Een getuige zag een klein model auto meerdere keren tegen de ruit rijden en vernielden dit. Daarna drongen de daders de winkel binnen en ontvreemden daar duur speelgoed. Ze vluchtten vervolgens weg in de richting van de Buskenblaserstraat. De politie is op zoek naar de daders en de auto. Dit is een klein model en vermoedelijk rood van kleur. Het voertuig heeft waarschijnlijk schade aan de achterzijde.