AutoRai

Abarth met twee Grande Punto teams in het IRC

(12/24/2007)
Het Italiaanse Abarth-team neemt ook in 2008 deel aan de Intercontinental Rally Challenge met twee Grande Puntoâs. Eén auto zal worden bestuurd door Giandomenico Basso, voormalig Europees kampioen en regerend Italiaans kampioen, terwijl de tweede auto wordt bemand door Anton Alen â de zoon van de rallylegende Markku Alen, die vele jaren deel uitmaakte van het Fiat Rally Team. Een derde Grande Punto zal enkele malen worden ingezet voor Umberto Scandola.

Naast deelname aan het internationale rallykampioenschap IRC is Abarth volgend jaar met een satellietteam ook actief in het Italiaanse rallykampioenschap. Het nieuwe Abarth rallyteam zal voor het eerst haar opwachting maken in de Portugal Rally in mei volgend jaar.

De woordvoerder van Abarth verklaarde: âOns doel is om twee autoâs in te zetten, één voor Basso en één voor Alen, en in sommige evenementen een derde auto. Wij beschikken volgend jaar over een heel sterk team en we kijken met hooggespannen verwachtingen uit naar het seizoen 2008.â

Terwijl Basso meer ervaring heeft in asfaltrallies wordt Alen â dit jaar winnaar van de Rally Russia â gezien als de expert op onverhard. Daarmee is een prima balans gevonden tussen de vaardigheden van de Abarth-coureurs.

âIk kan niet wachten om over het startpodium te rijden,â aldus Alen, die voor het eerst deelneemt aan een volledig IRC-seizoen. âHet is een fantastische mogelijkheid voor mij en natuurlijk zal ik mijn uiterste best doen om zo hoog mogelijk te eindigen in dit kampioenschap. Er zijn meer asfaltrallies dan onverharde rallies, maar dat komt mij goed uit want ik moet meer ervaring opdoen op verharde klassementsproeven. En het ziet er naar uit dat de concurrentie behoorlijk stevig zal zijn.â

Momenteel is Abarth druk doende om de Super 2000 Grande Punto in de winterperiode verder te verbeteren, met verfijningen aan de motor en de versnellingsbak. De eerste tests zijn eind november afgerond en in januari zal het testprogramma worden voortgezet.