AutoRai

Donkervoort D8GT mogelijk in nieuwe FIA GT4 Light kampioenschap

(12/24/2007)
Donkervoort is uitgenodigd door de FIA om te participeren in het nieuwe GT4 Light kampioenschap. Dit nieuwe kampioenschap moet het ook voor kleinere autofabrikanten mogelijk maken om deel te nemen aan de befaamde FIA GT race serie. De nieuwe D8GT lijkt bij uitstek geschikt om de strijd aan te gaan met de concurrentie.

Dit voorjaar werd in Genève de D8GT voor het eerst aan het publiek getoond. Het prototype dat daar werd voorgesteld is inmiddels doorontwikkeld en zal in februari de eerste testkilometers gaan afleggen. De uitnodiging van de FIA om te gaan racen in de nieuwe GT4 Light series is een welkome verrassing. âDoor de grote belangstelling voor de D8GT is er een grote druk om de eerste klantenautoâs te bouwen. In seizoen 2008 zullen we dus maar met een zeer beperkt aantal GTâs aan de nieuwe GT4 Light serie deel kunnen nemen. Dat neemt niet weg dat we voor maximaal resultaat gaan en absoluut ons imago als supersportief merk eer aan willen doenâ, aldus Joop Donkervoort.

Geen minimaal aantal straatautoâs
De nieuwe GT4 Light serie wordt voorlopig geïntegreerd in de bestaande GT4 serie. Het startgewicht voor de raceautoâs moet minimaal 750 kilogram zijn. Voor deelname aan de GT4 Light series hoeft geen minimaal aantal straatautoâs te worden geproduceerd. En dat maakt het zo interessant voor kleine, gespecialiseerde fabrikanten zoals Donkervoort. De bedoeling is om in 2008 met een fabrieksteam en enkele privé teams deel te nemen. Joop Donkervoort: âEnkele van onze goede klanten hebben serieuze interesse getoond om te gaan race in de nieuwe klasse. Het is natuurlijk ook voor privé-rijders leuk om in een spannende, competitieve klasse deel te nemen. Dat de D8GT een spectaculaire auto is en veel kans maakt, maakt het extra aantrekkelijk. En, bovendien zijn de kosten relatief laag.â