Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|1    |Putten- Man rijdt onder invloed van alcohol               |
Een 25-jarige man uit Putten is in de nacht van zondag op maandag 24 december rond 03.30 uur door surveillerende politieagenten aangehouden, omdat hij op de Engweg in Putten met alcohol op achter het stuur bleek te zitten.

De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,0 blies. De man kreeg voor deze overtreding een boete.

|2    |Hattem- Man raakt lichtgewond na eenzijdig ongeval        |
Een 25-jarige man uit Dronten is zondagochtend 23 december rond 08.35 uur lichtgewond geraakt, nadat hij op de N50 richting Kampen, komende uit de richting van Apeldoorn, in botsing kwam met twee in de berm staande lantaarnpalen.

De bestuurder is, mogelijk doordat hij in slaap viel, links de berm ingereden. Hierna botste hij tegen de twee lantaarnpalen. Het slachtofffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De man liep een lichte hersenschudding en wat stijve spieren op.

|3    |Epe- Verdachte fietsendiefstal aangehouden                |
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 23 december op de Norelholtweg in Epe een 26-jarige man uit die plaats aangehouden, op verdenking van fietsendiefstal.

Twee in hun vrije tijd naar huis lopende politiemensen hoorden rond 03.00 uur een boel lawaai bij het oude spoorhuisje aan de Norelholtweg. Toen ze omkeken zagen ze een man op een fiets, die op zijn rug een andere fiets vervoerde. Toen de man de getuigen zag, keerde hij z'n fiets en ging er vandoor. Ondanks het feit dat de twee agenten niet in dienst waren, volgden zij de man en stelden hun collega's in kennis. Hierop werd de man op verdenking van fietsendiefstal aangehouden. De man verklaarde in zijn caravan nog twee gestolen fietsen te hebben staan. De politie heeft de fietsen aangetroffen en in beslag genomen. Naast deze fietsen werden ook een aantal fietstassen en een cirkelzaag in beslag genomen. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie vraagt gedupeerden om altijd aangifte te doen, zodat gestolen fietsen aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven kunnen worden. Aangifte doen kan via www.politie.nl of na een telefonische afspraak via 0900 - 8844 op het politiebureau. De politie krijgt dan ook een goed beeld waar fietsen gestolen worden en kan haar surveillance daarop aanpassen.

Einde berichten

---- --