Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 24-12

BERGEN OP ZOOM, 24 december 2007

Roosendaler aangehouden na achtervolging

ROOSENDAAL: De politie heeft zondagmiddag rond 16.45 uur een 19-jarige man uit Roosendaal aangehouden op de Commandobaan. Surveillerende agenten wilden twee geparkeerde autos controleren op het Takspui toen de bestuurder van een van de autos, de naar later bleek 19-jarige man, ervandoor ging. Via een achtervolging over de C-dijk en omliggende straten zette de man uiteindelijk zijn auto op het parkeerterrein van het Burgemeester Godwaltpark stil en vluchtte lopend verder. Hij liep over de bevroren vijver in het park, zakte door het ijs en kon daarna in de kraag gepakt worden. De Roosendaler bleek geen rijbewijs te hebben en bovendien had hij de auto van zijn broer meegenomen zonder diens toestemming. De man is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Flinke schade bij woningbrand Roosendaal

ROOSENDAAL: Een woning aan de Anna Bijnslaan heeft flinke schade opgelopen als gevolg van een brand zondagavond rond 23.00 uur. De 80-jarige bewoner wilde naar eigen zeggen iets aansteken, maar daarbij ging het fout. Wat papier dat op de bank lag, vatte vlam en toen de man een pannetje water wilde pakken in de keuken, greep de brand snel om zich heen. De bejaarde man zag nog wel kans zijn benedenbuurman te waarschuwen door hard op de grond te tikken. Die buurman zag kans de 80-jarige man in veiligheid te brengen; hij is met ademhalingsklachten voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer bluste met enkele wagens de brand. De schade aan de woning is aanzienlijk.

Rotterdammer (21) aangehouden na incident met pepperspray in kroeg

WILLEMSTAD: Een 21-jarige Rotterdammer is maandagmorgen rond 01.00 uur aangehouden op de Benedenkade. De man zou in een horecagelegenheid met pepperspray hebben gespoten. Dit gebeurde bij een vechtpartij tussen diverse mensen. In de zaak werd ook nog een 53-jarige inwoner van Willemstad onwel, waarschijnlijk als gevolg van het spuiten met de pepperspray. De Rotterdammer ontkent zijn betrokkenheid; hij zegt niet te begrijpen waarom hij door andere stappers werd aangewezen als degene die met pepperspray gespoten zou hebben. De politie stelt een onderzoek in.

Dronken Roosendaler aangehouden in auto

ROOSENDAAL: Een 48-jarige Roosendaler is maandagmorgen rond 09.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man stond met zijn auto geparkeerd aan een pad aan de Aanwas. Toen surveillerende agenten de auto wilden controleren, troffen ze diverse blikjes bier in de auto aan. Daarop mocht de Roosendaler blazen. Hij scoorde vervolgens 230 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van één uur.

Auteur: Andre van den Hul