Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 24-12

BREDA, 24 december 2007

Dronken automobilist rijdt tegen verkeer in

BREDA: Een 61-jarige automobilist uit Oud Gastel is zondagavond kort voor 23.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Een politiemedewerker zag in privé-tijd de man tegen het verkeer inrijden op de Nieuwe Kadijk, tussen de Biesdonkweg en de Oosterhoutseweg. Het lukte de agent, samen met een passerende automobilist, de man te laten stoppen. Gewaarschuwde collegas konden de automobilist in de kraag pakken. Hij blies vervolgens 835 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. De man uit Oud Gastel kon zijn rijbewijs inleveren. Dat gebeurt namelijk vanaf 570 ug/l. Na verhoor kon hij gaan; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Gezochte Roosendaler aangehouden

BREDA: De politie heeft maandagmorgen rond 00.30 uur een 23-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden op de Valkenierslaan. Dat gebeurde bij een verkeerscontrole. De man stond gesignaleerd in verband met een inbraak medio februari in een woning in Oudenbosch. De Roosendaler is in verzekering gesteld.

Bredanaar doet aangifte van beroving

BREDA: Een 26-jarige Bredanaar is maandagmorgen rond 02.30 uur slachtoffer geworden van beroving. Dat gebeurde op de Boschstraat. De man werd door twee mannen met een stok geslagen en van zijn portemonnee en mobiele telefoon beroofd. Dat werd gezien door een getuige die helaas niet kon verhinderen dat de twee daders via het Valkenberg vluchtten. De politie stelt een onderzoek in.

Twee graffitispuiters aangehouden in Breda

BREDA: Twee mannen uit Breda (24 en 25 jaar) zijn maandagmorgen kort voor 04.00 uur aangehouden wegens graffitispuiten. Dat zou gebeurd zijn op een deur van een pand aan het Van Coothplein. De 25-jarige man rende hard weg bij het zien van surveillerende agenten die een kijkje namen. Hij kon achterhaald worden op de Nieuwe Ginnekenstraat. Zijn maatje kwam even later aanlopen en werd ook gearresteerd. Het tweetal is ingesloten op het bureau. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Andre van den Hul