Gemeente Papendrecht

20 december 2007

Derde prijs voor Sportclinics Voortgezet Onderwijs Alblasserdam en Papendrecht
De sportclinics uit de breedtesportimpuls voor het voortgezet onderwijs in Alblasserdam en Papendrecht hebben woensdag 19 december de derde prijs gewonnen in de strijd om de Alliantietrofee voor de regio midden Nederland. De Alliantietrofee is een beloning voor samenwerking tussen onderwijs en sport.
De Alliantie School & Sport `samen sterker' is een samenwerkingsverband tussen de ministeries van OCW en VWS en de overkoepelende sportorganisatie NOC*NSF. De ambitie van de drie partijen luidt: levenslang sporten en bewegen voor alle jongeren. Jaarlijks worden in drie regio's in Nederland (noord, midden en zuid) `good practises' beloond met een Alliantietrofee. Voorgaande jaren vonden verschillende sportclinics plaats op de beide scholengemeenschappen voor voortgezet onderwijs in Papendrecht, zoals hockey, turnen, tennis, schaatsen en aangepast sporten. Bij de organisatie van deze clinics waren tal van sportverenigingen betrokken, namelijk HC Souburgh, gymnastiekverenigingen KDO en Olympia, de ijsclubs Alblasserdam en Papendrecht, kunstrijvereniging Drechtsteden, Dordrecht Lions en de tennisverenigingen ATV en TOP. Het prijzengeld van 500 euro dat in de wacht gesleept is, wordt besteed aan de sportclinics in 2008. Middelbare scholieren uit Alblasserdam en Papendrecht kunnen via de sportclinics kennismaken met diverse sporten in dit gezamenlijke project van de scholengemeenschappen Willem de Zwijgercollege en De Lage Waard.

Gemeentehuis 2 januari 2008 later open
Het gemeentehuis is woensdag 2 januari tot 10.00 uur gesloten.

Groene stroom in Papendrecht
De gemeente Papendrecht gebruikt ook in de toekomst groene stroom. Het college van burgemeester en wethouders besloot onlangs het contract met HVC energie te verlengen tot eind 2008. HVC is eigenaar van de afvalverbrandingsinstallatie in Dordrecht, waar het Papendrechtse afval dat is ingezameld, omgezet wordt in groene stroom. De elektriciteit wordt gebruikt voor openbare gebouwen (gemeentehuis, zwembad, sportaccommodaties, bibliotheek, scholen, enz.) en voor straatverlichting.
Papendrecht levert hiermee een bijdrage aan een beter milieu door vermindering van de CO2-emissie. De gemeente Papendrecht is, net als elf andere gemeenten in Zuid-Holland, aandeelhouder van HVC. HVC biedt zijn aandeelhouders de mogelijkheid om tegen een lage meerprijs 100% groene stroom af te nemen. De afvalverbrandingsinstallaties van HVC verwerken jaarlijks circa 875.000 ton brandbaar afval dat ongeschikt is voor hergebruik. Met de vrijgekomen warmte wordt voldoende energie opgewekt om 150.000 huishoudens jaarlijks van elektriciteit te voorzien.

Kerstboom- en vuurwerkinzameling
Vanaf maandag 7 januari kunnen kerstbomen en volle zakken vuurwerk op de gemeentewerf aan de Willem Dreeslaan worden ingeleverd. Voor een kerstboom wordt 0,50 euro en voor een volle zak vuurwerk wordt 1,00 euro betaald.
Op woensdag 9 januari kunnen vanaf 9.30 tot 15.30 uur kerstbomen en vuurwerk worden ingeleverd op winkelcentrum Wilgendonk, winkelcentrum Westpolder, Erasmusplein, Wieklaan (nabij de Spil), hoek G. van Dalenstraat/Zwaluwstraat, Westkil (schuin tegenover de tandartspraktijk) en op de gemeentewerf
Ook dit jaar worden de kerstbomen weer versnipperd. Daarom verzoeken de gemeentelijke medewerkers de kluit van de kerstboom te zagen. Wie meer dan tien kerstbomen inlevert, wordt verzocht deze op de gemeentewerf af te geven.

Bomen verplant
Op de hoek Veerweg - P.C. Hooftlaan - ter hoogte van Veerweg 145 - is donderdag 20 december een linde 180 meter verplaatst naar de hoek Coornhertstraat -Veerweg 165 (tegenover het kantoor van Van der Vorm Bouw). Wanneer de bouwwerkzaamheden aan het voormalige pand van Super de Boer pand voltooid zijn, worden op de Veerweg in het winkelcentrum amberbomen geplant.
Op de Burgermeester Keijzerweg wordt in verband met het Hoogwaardig Openbaar Vervoer Drechtsteden een plataan 45 meter verplaatst naar de middenberm van de Burgermeester Keijzerweg (tegenover J.R. Torbeckesingel 24 - 26).
Wie vragen heeft, kan contact opnemen met de heer B. Schaeffer van de gemeente Papendrecht, t. 6418337.

Openingstijden kerstvakantie 2007/2008 zwembad De Hooght Donderdag 3 januari 2008 in zwembad de Hooght van 10 tot 12 uur lekker spetteren met leuke materialen samen met je vader of moeder, opa en oma, vriendje of vriendinnetje in het zwembad.
Er is koffie voor de volwassenen en voor de kleintjes limonade en koekjes.
Tarief: bpk-zwemmen EUR 2,80 p.p. met kind.

Vuurwerkbesluit
In het Vuurwerkbesluit is bepaald dat alleen vuurwerk mag worden afgestoken tussen 31 december 10.00 uur en 1 januari 02.00 uur van het daarop volgende jaar.
De gemeente heeft hierover verder vastgelegd dat het altijd verboden is vuurwerk af te steken op bepaalde door het college aangewezen plaatsen (artikel 2.6.3 Algemene Plaatselijke Verordening). Hier mag dus ook tijdens de jaarwisseling geen vuurwerk worden afgestoken. Burgemeester en wethouders van Papendrecht maken bekend dat zij in de vergadering van 18 december 2007 hebben besloten de parkeergarage De Meent, het voetgangersgebied van winkelcentrum De Meent en de laad- en loszone achter de Veerpromenade aan te wijzen als gebied waar het verboden is vuurwerk af te steken.
Het college is van mening dat het afsteken van vuurwerk in bovegenoemde gebieden te allen tijde niet toelaatbaar moet worden geacht. Tijdens de openingstijden van de winkels is het afsteken van vuurwerk in het winkelcentrum niet gewenst in verband met het gevaar van het vuurwerk voor winkelend publiek. Daarnaast is het afsteken van vuurwerk ook tijdens de overige uren niet gewenst vanwege het karakter van het gebied met een smal profiel en daarmee beperkte bereikbaarheid voor de hulpdiensten en gevaar voor schade aan de onlangs opgeleverde winkelpuien, straatwerk en straatmeubilair.
Tegen deze beslissing kunnen belanghebbenden, op grond van de Algemene wet bestuursrecht, schriftelijk bezwaar maken. U moet dan binnen zes weken na de dag van bekendmaking van de beslissing een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Papendrecht, postbus 11, 3350 AA Papendrecht. Na het indienen van een bezwaarschrift blijft de genomen beslissing gelden, in ieder geval totdat het college op het bezwaarschrift heeft beslist. Indien u de beslissing op het bezwaarschrift niet kunt afwachten, kunt u om een tijdelijke beslissing (voorlopige voorziening) vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Dordrecht, postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. De rechter weegt uw belang (dat spoedeisend moet zijn) af tegen het belang van de gemeente en neemt een tijdelijke beslissing of wijst uw verzoek af.


____________