Rechtbank Roermond


Uitspraak aanslag waterschapsheffingen

Roermond, 24 december 2007 - De enkelvoudige belastingkamer, sector bestuursrecht, van de rechtbank Roermond heeft uitspraak gedaan in een geschil tussen een inwoner van Roermond en het Waterschapsbedrijf Roermond over een aanslag waterschapsheffingen.

Een inwoner van Roermond, die woonachtig is op een woonboot, is het niet eens met de aanslag waterschapsheffing, die onder de omschrijving omslagheffingen, categorie ingezetenen (bewoner van een woning) aan hem was opgelegd. In geschil is of het gebruik van woonruimte in het taakgebied in de definitie van wat een ingezetene is naast de inschrijving in een gemeente, nog een zelfstandig element is voor het ontstaan van de omslagplicht.

De rechtbank is van oordeel dat de enkele inschrijving in de gemeentelijke basisadministratie van een gemeente, die ligt binnen het taakgebied van het waterschap, reeds tot gevolg heeft dat er een ingezetenenomslag is verschuldigd nu dat ingeschreven zijn tevens het gebruik van woonruimte als natuurlijk persoon impliceert. Als zodanig heeft het vereiste van het gebruik van woonruimte in het taakgebied van verweerder dan ook geen nadere betekenis.

LJ Nummer

BC0414

Bron: Rechtbank Roermond Datum actualiteit: 24 december 2007 Naar boven