Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 24 december

Kennemerland, 24-12-2007

Politie zoekt getuigen van ramkraken

IJMUIDEN, 14 en 15 december - De politie in Velsen onderzoekt twee ramkraken bij sigarenzaken aan de Planetenweg en het Marktplein. In de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 december werd met de trekhaak van een auto de deur van de sigarenzaak aan het Marktplein geramd. Agenten waren na de inbraakmelding zeer snel ter plaatse maar de daders waren er al met een groot aantal pakjes sigaretten vandoor. In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 december werd ingebroken in een sigarenzaak aan de Planetenweg. Hier werd de voordeur met veel geweld geforceerd. Ook in deze zaak is een groot aantal pakjes sigaretten uit de schappen gehaald. De politie verzoekt mogelijke getuigen van de inbraken of mensen die menen te weten wie voor deze misdrijven verantwoordelijk zijn, contact op te nemen, tel. 0900-8844.

Doorrijder aangehouden

AALSMEERDERBRUG, 23 december - Rond 20.00 uur werd gemeld dat een man op de Aalsmeerderdijk met een bestelauto een aanrijding had veroorzaakt en was doorgereden. Het bleek dat de verdachte zeven bloembakken had geramd, er vandoor was gegaan maar een stukje verderop door de eigenaar van de bakken tot stoppen was gedwongen. Agenten hebben de verdachte, een 27-jarige Pool, aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij bleek onder invloed van alcohol. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Verder wordt hij aansprakelijk gesteld voor de schade die hij heeft veroorzaakt.

Winkeldievegge aangehouden

IJMUIDEN, 23 december - Personeel van een drogisterij aan het Zeewijkplein betrapte rond 13.30 uur een 31-jarige vrouw uit IJmuiden op de diefstal van enkele goederen uit de winkel. De verdachte is aangehouden en overgedragen aan de politie. Omdat de vrouw heeft samen gewerkt met één of twee andere vrouwen was ze niet meer in het bezit van de gestolen spullen. Aan het bureau bleek dat de vrouw gezocht werd door de vreemdelingenpolitie en dat ze nog een straf moest uitzitten van 42 dagen. Ze ontkende de diefstal maar is toch ingesloten.

Vandalen aangehouden

HAARLEM, 23 december - Een attente getuige meldde rond 21.00 uur dat twee jongens en een meisje op de Orionweg een spiegel van een auto hadden getrapt. Agenten hebben naar de verdachten gezocht en troffen hen in een snackbar in de Generaal Cronjéstraat aan. De verdachten zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het bleken een 14-jarige Haarlemse en twee 16-jarige Haarlemmers. Het meisje en één van de jongens bekenden bij verhoor elk een spiegel van een auto te hebben getrapt. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Vandalen aangehouden

LISSERBROEK, 23 december - Rond 20.00 uur werd gemeld dat aan de Lisserbroekerweg diverse brievenbussen waren opgeblazen en dat er een dader was aangehouden. Agenten troffen een bewoner aan die een 13-jarige jongen uit Lisserbroek in zijn kraag had gevat. De jongen bekende samen met zijn 18-jarige broer met vuurwerk een aantal brievenbussen te hebben opgeblazen. Zijn grote broer was er vandoor gegaan. Er bleken zeker vijf brievenbussen volledig vernield. Hiervan is aangifte gedaan. De 18-jarige broer is later thuis aangehouden. In zijn kamer werd vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. De 13-jarige verdachte is na verhoor heengezonden, de 18-jarige is ingesloten.