Ingezonden persbericht


Persbericht

Panta Holdings verkoopt VLM Airlines aan Air France-KLM

Antwerpen, 24 december 2007 - Panta Holdings B.V., eigenaar van VLM Airlines, heeft vandaag aangekondigd dat het tot een overeenkomst gekomen is voor de verkoop van VLM Airlines aan Air France-KLM.

Jaap Rosen Jacobson, eigenaar van Panta Holdings, verklaarde: "VLM Airlines is een juweel onder de regionale luchtvaartmaatschappijen. Ze is van een kleine maatschappij uitgegroeid tot de belangrijkste speler op London City Airport. Ik ben trots op deze ontwikkeling en nog meer op de spannende opportuniteiten die VLM Airlines te wachten staan onder de vleugels van Air France-KLM."

VLM Airlines is één van de toonaangevende regionale luchtvaartmaatschappijen in Europa en mikt voornamelijk op businesspassagiers. De maatschappij opereert met een vloot van 18 Fokker 50 en één BAE 146. London City Airport is de hub voor de meeste van haar vluchten en daarom zal VLM Airlines actief samenwerken met de regionale luchtvaartmaatschappij CityJet, een dochtermaatschappij van Air France, die al vanuit London City Airport opereert.

Johan Vanneste, Managing Director van VLM Airlines, zei: "Ik ben opgetogen dat VLM Airlines nu deel uitmaakt van de Air France-KLM groep. Dit zal waarde creëren voor onze klanten, aangezien deze transactie hen toegang garandeert tot de meeste bestemmingen vanuit London City Airport. De sterktes van de Air France-KLM groep zullen de nodige ondersteuning leveren om VLM Airlines verder te ontwikkelen.

De heer Geoffrey O'Byrne-White, de Chief Executive van CityJet, reageerde: "We beschouwen dit als een geweldige kans om uit te breiden en een optimaal product aan onze klanten aan te bieden. Beide netwerken vullen elkaar aan en het nieuwe gecombineerde netwerk zal London City met belangrijke Europese zaken- en financiële centra verbinden.

Panta Holdings B.V. werd voor deze transactie geadviseerd door N M Rothschild & Sons Limited.De financiële details van de transactie werden niet bekend gemaakt.

VLM Airlines in profiel
VLM Airlines is actief sinds 1993 en biedt lijndiensten aan vanuit Amsterdam, Antwerpen,
Brussel, Groningen (via Amsterdam), Isle of Man, Jersey, Luxemburg, Manchester, Rotterdam met bestemming London City. Vanuit Rotterdam worden er ook dagelijks rechtstreekse vluchten aangeboden naar Hamburg en Manchester en vanuit Antwerpen dagelijks naar Manchester. In de zomermaanden worden rechtstreekse vluchten aangeboden op de Kanaaleilanden vanuit Rotterdam. Hiernaast organiseert VLM Airlines een groot aantal bedrijfscharters naar uiteenlopende bestemmingen in Europa.

De onderneming genereerde over 2006 voor de negende keer op rij winst en heeft
425 personen in dienst. Het totaal aantal passagiers van VLM Airlines nam tussen 2005 en
2006 met 9 % toe tot 682.000.

In januari 2006, kreeg VLM Airlines de titel van 'Regional Airline of the Year' uitgereikt door
het prestigieuse magazine Air Transport World.

Voor online reserveringen, vluchtschema's en overige informatie: www.flyvlm.com of contacteer uw reisagent.

VLM AIRLINES ­ Marketing & Communications
Catherine Stuyck
Antwerp Airport PO Box 50
B-2100 Antwerp
Tel: +32 (0)3 285 68 93
Mobile: + 32(0)495 487697
E-mail: catherine.stuyck@flyvlm.com

Foto verkrijgbaar op eenvoudig verzoek.