Voorhout Voorhouters langer vast na vuurwerkknal Twee Voorhouters van 21 en 25 jaar die vorige week zijn aangehouden in het onderzoek naar de vuurwerkknal van woensdagavond 12 december zijn maandag 24 december voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze heeft bepaald dat de verdachten tot na de jaarwisseling in voorlopige hechtenis blijven. Door het vuurwerk werden in het Oosthoutpark een picknicktafel en een bijbehorende bank vernield. In het gazon werd een diepe krater geslagen.

Lisse Diefstal snorfiets De politie heeft in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 december twee Amersfoorters van 19 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van een snorfiets. Een getuige zag de diefstal bij een school aan de Sportlaan en waarschuwde agenten. De mannen werden met de snorfiets aangetroffen op de Julianastraat waar ze voor de diefstal werden aangehouden. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van alcohol. Een blaastest gaf een resultaat van 290 ug/l (220 is de limiet). Tegen de verdachten wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens maakt de politie proces verbaal op tegen de bestuurder voor het rijden onder invloed van alcohol.

Leiden Stomerij overvallen Een stomerij aan de Geregracht is maandag 24 december om 09.00 uur overvallen door een gemaskerde man. De man kwam de winkel binnen net nadat een klant de winkel had verlaten. Een medewerker werd gedwongen geld af te geven. Met een geldbedrag is de overvaller weggelopen rechtsaf in de richting van de Korevaarstraat. De politie heeft in de omgeving uitgekeken naar de man, maar heeft hem niet meer aangetroffen. De overvaller was in het zwart gekleed en droeg een jack met op de achterzijde het cijfer 4 met daaronder een regel tekst. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden. Met name is zij op zoek naar de klant die rond 09.00 uur de winkel verliet. Zij kunnen contact opnemen via 0900 - 8844.

Leiden Aanhouding na auto-inbraak De politie heeft zondagavond 23 december rond middernacht een 37 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van auto-inbraak. Een getuige zag de auto-inbraak op de Maresingel en belde de politie. Op basis van het opgegeven signalement werd de verdachte nog op de Maresingel aangehouden. Onder zijn jas kwam een autoradio vandaan. De inbreker had een ruit van de auto ingeslagen om het goed weg te nemen.

Leiden Aanhoudingen na uitzending Team West Na de uitzending van Team West waarin foto's te zien waren van jongeren die de Koornbrug in Leiden vernielden tijdens de scholierenstakingen zijn diverse tips binnengekomen. De tips zijn binnengekomen bij de politie, maar ook bij Meld Misdaad Anoniem. Naar aanleiding van deze tips zijn er vier jongeren als verdachten gehoord. Uiteindelijk zijn er in dit onderzoek 9 verdachten gehoord. De schade aan de brug zal via justitie geprobeerd te verhaald worden op de verdachten.

Naast het onderzoek naar de vernieling van de Koornbrug heeft de politie nog eens 21 zaken onderzocht. Dit zijn onderzoeken naar andere vernielingen en baldadigheden, zoals de vernieling van een auto, het inslaan van ruiten en het gooien van eieren. De dossiers worden ingestuurd naar justitie.

Politie Hollands Midden Politie vordert negen rijbewijzen in bij alcoholcontroles De politie heeft het afgelopen weekend negen rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed.. Bij de ademanalyse werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en vijf boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Bij de overige vier speelden andere invorderingsgronden zoals hoge snelheid, combinatie alcohol/drugs en veroorzaken aanrijdingen. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Leimuiden raakte vrijdag 21 december rond 19.25 uur een 31 jarige automobilist uit Den Haag op de Herenweg de controle over zijn voertuig kwijt. Hij raakte van de weg en kwam op z'n kant tegen een boom tot stilstand. Daarna ging hij er vandoor. Politie, brandweer en ambulance waren massaal uitgerukt en zochten naar een slachtoffer. Deze bleek op een adres in Leimuiden te zitten. Hij blies uiteindelijk 515 ug/l.

In Rijnsburg reed vrijdag 21 december rond 21.30 uur een 23 jarige automobiliste uit Baunatal (Colombia) op de Kleipettenlaan tegen een wegversmalling. Het vermoeden bestond dat de vrouw naast alcohol ook drugs tot zich had genomen. De politie liet om dat te onderzoeken een bloedproef van haar afnemen.

In Nieuwerkerk aan den IJssel werd zaterdag 22 december rond 23.30 uur op de 's Gravenweg een 74 jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel gecontroleerd. De man was niet in staat om een ademanalyse te doen. De politie liet vervolgens een bloedproef van hem afnemen.

In Alphen aan den Rijn werd zaterdag 22 december rond 02.30 uur op de Oranje Nassausingel een 34 jarige automobilist uit Dordrecht gecontroleerd. De uitslag van zijn ademanalyse was 665 ug/l. Op zondag 23 december rond 04.15 uur werd op de President Kennedylaan een 40 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn gecontroleerd. Zijn ademanalyse liet een uitslag zien van 620 ug/l. Op het Aarplein werd rond 07.40 uur een 20 jarige beginnend bestuurder uit Alphen aan den Rijn gecontroleerd. Deze automobilist kwam tot 370 ug/l.

In Zoeterwoude werd zondag 23 december rond 00.35 uur op de Hoge Rijndijk een 48 jarige automobilist uit Leiden gecontroleerd. De uitslag van zijn ademanalyse was 960 ug/l. In Oude Wetering werd zondag 23 december rond 11.50 uur op de Plantage een 25 jarige automobilist uit Oude Wetering gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. De uitslag van zijn ademanalyse was 590 ug/l.

In Reeuwijk werd maandag 24 december rond 01.15 uur op de Middelweg een 26 jarige automobilist uit Bodegraven aangehouden. De politie reageerde op de hoge snelheid waarmee hij reed over wegen waar maar 30 of 60 km/h. toegestaan was. Hij haalde daar zeker snelheden van 80 tot 130 km/h. De man verkeerde onder invloed van alcohol De uitslag van zijn ademanalyse was 565 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog negentien bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder). Het ging hier om de plaatsen; Noordwijk, Sassenheim (2x), Lisse, Voorhout, Oegstgeest, Leiden, Leiderdorp, Alphen aan den Rijn (3x), Waddinxveen (4x), Gouda (2x) en Nieuwerkerk aan den IJssel (2x). In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Noot voor de redactie/