Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 24-12

WASPIK, 24 december 2007

Tweetal gegijzeld door bedrijfsinbrekers

WASPIK: Op maandagochtend werden een man en een vrouw in Dongen van hun bed gelicht door drie gemaskerde en gewapende mannen. Ze werden gedwongen mee te gaan naar een supermarkt, waar de daders geld meenamen.

Op maandagochtend kwam om 05.00 uur melding binnen van een inwoner van Udenhout. Bij een woning aan de Akkerstraat waren een man en een vrouw aan komen lopen. Ze vertelden gegijzeld te zijn.

De twee lagen te slapen in een woning in Dongen, toen drie gemaskerde en gewapende mannen hun slaapkamer binnendrongen. Onder dreiging moesten de 42-jarige vrouw en de 52-jarige man in een auto stappen en werden ze meegenomen naar een supermarkt in Waspik, waar de vrouw werkzaam is. Ze werd gedwongen de deuren van het pand te openen. De daders hebben hier een onbekend geldbedrag weggenomen. Vervolgens zijn ze in Udenhout afgezet. Van de slachtoffers is aangifte opgenomen van vrijheidsbeneming.

De politie heeft direct een onderzoek ingesteld. In de omgeving van de supermarkt is een buurtonderzoek ingesteld.

Man aangehouden voor slaan met koevoet

OOSTERHOUT: De politie hield op maandagochtend een 18-jarige Oosterhouter aan. De man wordt ervan verdacht zondagnacht een 18-jarige inwoner van Oosterhout op het hoofd te hebben geslagen met een ijzeren voorwerp. Het slachtoffer hield hieraan een gat in zijn hoofd over.

De verdachte gaf tijdens verhoor toe het slachtoffer met een koevoet op zijn hoofd te hebben geslagen. Dit zou het gevolg zijn van een ruzie die eerder was ontstaan in een horecagelegenheid aan de Klappeijstraat.

Tweetal bekent veroorzaken overlast met gaspistolen

OOSTERHOUT: Uit de verhoren van de twee verdachten die afgelopen zaterdagnacht in bezit van vuurwapens werden aangehouden aan de Leeuwenstraat, is gebleken dat ze eerder voor overlast zorgden met de wapens.

De twee 18-jarige verdachten werden aangehouden nadat ze, in bezit van de wapens, een woning wilde binnendringen. Ze hadden eerder een conflict met de bewoonster. Deze alarmeerde de politie. Deze hield de twee aan en nam twee wapens in beslag. Uit onderzoek door technisch rechercheurs blijkt het om gaspistolen te gaan. Uit verhoor blijkt dat één van de verdachten de pistolen op vakantie in Turkije had gekocht.

Beiden verklaarden in de periode vanaf de zomer meerdere keren in de avonduren schoten te hebben gelost in de omgeving van o.a. het slotjespark. In die periode kreeg de politie meerdere meldingen van omwonenden van overlast door de schoten.

Vrouw opgenomen in ziekenhuis na huiselijk geweld

WAALWIJK: Op zondagavond kreeg de politie melding van huiselijk geweld. In een woning in de bloemenbuurt was een vrouw in paniek naar haar buren gelopen. De 43-jarige vrouw was mishandeld door haar 46-jarige man bij een echtelijke ruzie. De man zou hierbij de vrouw bij de keel hebben gegrepen, aan de haren hebben getrokken en hebben bedreigd.

De politie hield de man aan. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het Tweesteden Ziekenhuis. De vrouw is opgenomen vanwege ernstig letsel aan haar keel.

Tilburger aangehouden na doorrijden ongeval en bedreigen tegenpartij

TILBURG: Een 18-jarige automobilist uit Tilburg is zondagavond rond 19.30 uur aangehouden op de Oude Goirleseweg wegens doorrijden na een ongeval en bedreiging. De man bestuurde een auto die kort daarvoor betrokken was bij een ongeval op de Besterdring. Hij sloeg plotseling linksaf waardoor een andere auto moest uitwijken en tegen en paaltje botste. De Tilburger reed gewoon door, maar even later parkeerde hij zijn auto in de buurt en bezocht een koffieshop. Toen de 25-jarige bestuurder van de beschadigde auto de man wilde aanspreken, werd hij bedreigd. Op basis van het kenteken en de het signalement kon de Tilburger even laten toch worden aangehouden. Hij is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Man mishandeld door onbekenden

OOSTERHOUT: Een 18-jarige man uit Breda liep op zondag omstreeks 15.30 uur over het Bouwlingplein, toen hij werd aangesproken door een onbekende, die over het plein liep met een groep jongeren. De man maakte opmerkingen over de kleding van de 18-jarige man en zijn vrienden. Vervolgens werd de Bredanaar meerdere malen in het gezicht geslagen door de onbekende. Hij hield hieraan meerdere zwellingen in het gezicht over. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling.

118 bekeuringen bij snelheidscontroles

GILZE: Op zondag controleerde de politie tussen 16.00 uur en 21.20 uur op snelheid op de Langenbergseweg. Van de 1216 gecontroleerde voertuigen waren er 114 in overtreding. Hier geldt een maximaal toegestane snelheid van 80 km/u.

RIJEN: Tussen de 17.40 uur en 20.00 uur zijn op de Rijksweg 916 passanten gecontroleerd op snelheid. Hiervan waren er 4 in overtreding. Ook hier geldt een maximum snelheid van 80 km/u.

Auteur: Inge Rijgersberg