Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 24-12

TILBURG, 24 december 2007

Achtste verdachte aangehouden in zaak ijsballengooiers

TILBURG: Van de 7 verdachten die vrijdagavond werden aangehouden voor het gooien van ijsballen vanaf een viaduct, zijn er 6 in vrijheid gesteld. Een 15-jarige verdachte blijft in bewaring. Zondagmiddag werd n.a.v. onderzoek een achtste verdachte aangehouden. Het gaat om een 15-jarige Tilburger. Beide verdachten worden vandaag aan de rechter-commissaris voorgeleid.

Poging tot beroving op supermarkt

TILBURG: Twee onbekende mannen pleegden maandagochtend een overval op een winkel aan het Burgemeester v/d Mortelplein. De winkel was nog niet open, toen de twee de winkel binnenkwamen en een medewerker bedreigden met een vuurwapen. De daders eisten geld. Op dit moment was er geen contant geld voorhanden en de daders zijn er zonder buit vandoor gegaan. Ze kwamen vermoedelijk binnen door buitendeuren die openstonden i.v.m. de dagelijkse werkzaamheden. De politie heeft aangifte opgenomen van poging tot diefstal met geweld.

De politie heeft verklaringen opgenomen van betrokkenen en stelt een onderzoek in.

Agressieve man aangehouden

TILBURG: Een 38-jarige man uit Apeldoorn werd zondagavond aangehouden door de politie. De man had in de Stationsstraat in Tilburg stennis staan schoppen in een eetgelegenheid. Hij had eten besteld en was het niet eens met wat hij kreeg. Hierop werd hij volgens het personeel van de gelegenheid agressief. Hij werd de gelegenheid en bleef, ook bij komst van de politie erg agressief en wilde niet weggaan. Hierop is hij aangehouden.

De verdachte wilde zelf aangifte doen tegen het personeel van de gelegenheid. Hij zou door hen zijn mishandeld.

Man beroofd van geld

TILBURG: Een 36-jarige man verliet op zondagavond tegen 20.45 uur zijn winkel aan de Stationsstraat, toen hij werd tegengehouden door twee onbekende mannen. De twee bedreigde hem met een vuurwapen en de man moest in een gereedstaande auto gaan zitten. Hier werd hem zijn geld afgedreigd. De daders reden naar het Wilhelminapark en daar moest de man uitstappen. De auto reed weg richting de Veldhovenring.

Het slachtoffer heeft zich direct naar het politiebureau begeven. Hier is aangifte opgenomen van de 36-jarige Amsterdammer. De politie heeft een onderzoek ingesteld en heeft buurtonderzoek gedaan.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

TILBURG: De politie kreeg op maandag tegen 03.30 uur melding van een auto met pech op de Rijksweg A58. Volgens de melder zouden de inzittenden over de rijbaan lopen. In combinatie met de mist ontstond een gevaarlijke situatie. In de auto trof de politie vier personen aan. De bestuurder, een 24-jarige Tilburger, werd een blaasproef afgenomen. Hieruit bleek dat de man had gedronken en hij is aangehouden. Op het politiebureau bleek een uitslag van 905 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 11 uur. De man had zijn rijbewijs niet bij zich. Dit zal hij nog moeten inleveren.

Jongen (15) aangehouden voor mishandeling moeder

TILBURG: Op maandagochtend hield de politie een 15-jarige jongen aan voor mishandeling van zijn moeder. De jongen had in hun woning in de componistenbuurt zijn 41-jarige moeder mishandeld tijdens een ruzie. Ook had hij vernielingen gepleegd in de woning. De vrouw belde de politie. De verdachte is verhoord en in verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg