Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 24 december 2007

Zaanstreek-Waterland, 24-12-2007 o Jongen beroofd en boerderijbrand

Woninginbraak

Wormerveer, zondag 23 december 2007, 21:58 uur.

De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Voltastraat die moet hebben plaatsgevonden tussen zondagmiddag vier uur en 's avonds negen uur. Men is binnengekomen door op een plat dak te klimmen en een slaapkamerraam open te breken. Op de eerste verdieping werden diverse ruimtes doorzocht. Een kluis van ongeveer 60 kg werd meegenomen. Forensische Opsporing doe sporenonderzoek in en om de woning.

Jongen beroofd

Purmerend, zondag 23 december 2007, 23:11 uur.

Een 13-jarige jongen uit Purmerend heeft bij de politie aangifte gedaan van beroving. Hij zou zondagavond rond half elf op de Westerstraat zijn belaagd door drie jongens die vervolgens een mobiele telefoon en een bankbiljet van hem afpakten en meenamen. De daders worden omschreven als jongemannen tussen de 17 en 20 jaar oud, allen met een donkere huidskleur. Eén van hen had een gouden of zilveren tand in zijn mond en had kort rastahaar. In de directe omgeving van de beroving bevond zich een jongen met een rode jas met een capuchon. Het is niet bekend of de drager van de rode jas iets met de beroving te maken heeft. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Purmerend via 0900-8844.

Boerderijbrand

Landsmeer, maandag 24 december 2007, 11:42 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een brand in een woonboerderij aan de Kanaalweg in Landsmeer. De brand was zodanig van omvang dat de brandweer besloot het vuur gecontroleerd uit te laten branden. Bewoners konden het pand tijdig verlaten. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld door Forensische Opsporing.