Gemeente Doetinchem

Bewoners De Hoop bouwen nieuwe schaapskooi

Afgelopen zomer zijn vier bewoners van De Hoop bijna dag en nacht bezig geweest met de bouw van een nieuwe schaapskooi in het Canadapark. En het resultaat mag er zijn. Onlangs is de laatste spijker geslagen in het nieuwe onderkomen van de schapen. Woensdag 19 december opent wethouder Otwin van Dijk officieel de schaapskooi genaamd Domo Ovis.

Jarenlang was het in de ogen van bewoners slecht gesteld met het onderhoud van het Canadapark. Eind 2006 sloegen wijkbewoners de handen ineen en zijn een aantal zaterdagen aan de slag gegaan met snoeien, schoffelen en opruimen. Het wijkteam waardeerde deze aanpak en zorgde dat het snoei en ander afval direct werd opgehaald. Iedereen was zeer enthousiast over het resultaat en het park wordt nu weer gebruikt door buurtbewoners.

Uilen
De bewoners hadden echter nog één wens en dat was de aanwezige schaapskooi vervangen. Zij kwamen met het voorstel om zelf de kooi te bouwen als de gemeente voor de materialen zou zorgen. Het wijkteam vond dit een geweldig idee en voor de zomer werd de schaapskooi gesloopt. De vier bewoners dachten het klusje wel even te klaren, maar de renovatie van de schaapskooi werd meer een nieuwbouw. Tijdens het slopen bleek bovendien dat de kerkuil een nest in de kooi had gemaakt en kregen de bewoners ook de verzorging van een nestje uilen op de koop toe. Het nestje werd verplaatst naast een nabij gelegen boom en de jonge uilen zijn inmiddels allemaal uitgevlogen.

Timmerman Wim vernoemd
Terwijl de laatste hand werd gelegd aan de schaapskooi overleed een van de twee ezels in het nabijgelegen weilandje. Bewoners van de Hoop zijn zo blij met de nieuwe schaapskooi dat ze geld dat over was van een wijkfeest hebben gebruikt om een nieuw ezeltje te kopen. De ezel is vernoemd naar timmerman Wim, als dank voor zijn inzet voor de nieuwe schaapskooi.