Nederlandse Moslim Omroep

Bericht

PERSBERICHT

Maandag,
24-12-2007

Nederlandse Moslim Raad spreekt gelukswensen
uit

Niet-islamitische feestdagen bieden ook mogelijkheden voor toenadering tussen moslims en niet-moslims

In de
laatste week van 2007 maakt Nederland zich op voor de kerstviering en de jaarwisseling. De Nederlandse Moslim Raad vindt dat beide festiviteiten ook uitgangspunten bieden voor toenadering tussen moslims en niet-moslims.

Tijdens de
kerstviering staat volgens de christelijke traditie de geboorte van Jezus centraal, hetgeen wijst op de christelijke/religieuze wortels van Nederland. Binnen de islamitische traditie staat Jezus bekend als de zeer hoog aangeschreven profeet Isa. De NMR vindt dit gegeven belangrijk als aanknopingspunt voor de interreligieuze dialoog.

De
kerstviering heeft anno 2007 een karakter gekregen waarbij aspecten van saamhorigheid veel belangrijker zijn geworden. Dit geldt ook voor de jaarwisseling. De NMR hoopt dat dit karakter zich ook zal verspreiden over de relatie tussen moslims en niet-moslims. Om deze reden brengt de NMR de beste wensen uit voor de komende feestdagen. Tegelijkertijd wenst de NMR iedereen een veilige jaarwisseling en een gezegend nieuw jaar.

De Nederlandse Moslim Raad (NMR) streeft ernaar om als bindend element te fungeren binnen de Nederlandse samenleving. Niet alleen wanneer het gaat om moslims, maar ook wanneer het gaat om het zoeken naar verbindende elementen met andere geloofsgemeenschappen en met niet-moslims.

Einde Persbericht