Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Kindertuin de Teyl genomineerd voor Appeltjes van Oranje

Kindertuin de Teyl maakt kans op de jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds Appeltjes van Oranje.

Waardering
Een Appeltje van Oranje is in de eerste plaats waardering voor het werk en de inzet van de winnende organisatie. Daarnaast is het bedoeld om anderen te inspireren soortgelijke initiatieven op te zetten.

Ring van Feijenoord
Dit jaar won Kindertuin de Teyl al de deelgemeentelijke prijs Ring van Feijenoord (foto). De tuin bestaat al geruime tijd en is een goed voorbeeld van een bewonersinitiatief dat is uitgegroeid tot een waardevolle voorziening. De tuin is er voor alle bewoners, jong en oud, en betrekt de bewoners ook bij haar activiteiten. Daarnaast kunnen kinderen met een handicap ook terecht in de tuin.

Appeltjes van Oranje
Het Oranje Fonds kent sinds 2003 zijn jaarlijkse prijs, het Appeltje van Oranje, toe aan drie organisaties. Het doel van de Appeltjes is: stimuleren van maatschappelijk welzijn en sociale cohesie. Dit door middel van het toekennen van een prijs aan organisaties die zich inzetten voor een leefbare samenleving en verbetering van de maatschappelijke samenhang tussen verschillende groepen.

Prijzen
Deze buitengewoon eervolle prijs bestaat uit een bronzen beeldje van een Appeltje van Oranje, vervaardigd door Hare Majesteit de Koningin en een geldbedrag van 15.000 euro. De Appeltjes van Oranje worden in mei uitgereikt op Paleis Noordeinde door Prinses Máxima.