Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Gemeenteraad start discussie over toekomst Gulpen-Wittem

'Hoe ziet de gemeente er in 2020 uit?'

Gulpen-Wittem - 24 december 2007 - De gemeenteraad van Gulpen-Wittem heeft onlangs samen met het college van B&W en beleidsambtenaren de discussie gestart over de vraag hoe de gemeente er in 2020 zal en kan uitzien. Het college van B&W heeft met de gemeenteraad afgesproken dat er eind 2008 een visie tot 2020 ligt. Daartoe wordt in het eerste kwartaal van 2008 een plan van aanpak opgesteld.

Basis voor toekomst nu al leggen

Voor iedereen was het heel duidelijk, dat de basis voor een goede toekomst van Gulpen-Wittem nú al gelegd moet worden. In het uit te zetten beleid zal de gemeente nu al rekening moeten houden met een dalend aantal inwoners in de komende decennia. Daarbij komt dat de groep ouderen steeds groter zal worden en dat er steeds minder jongeren zullen zijn. Het zal duidelijk zijn dat alleen al deze demografische ontwikkeling gevolgen heeft voor zaken als woningbouw, voorzieningen en scholen.

Actualiteiten en trends

Voorafgaand aan de discussie werden gemeenteraad, college van B&W en de beleidsambtenaren geïnformeerd over de actualiteiten en trends waarmee de gemeente te maken zal krijgen. De thema's waren o.a.

- demografische ontwikkelingen;

- naar een duurzame samenleving;

- economie en toerisme;

- gezondheidszorg;

- onderwijs.

Uiteraard horen ook bijvoorbeeld de onderwerpen wegen, verkeer en groen samen met de overige beleidsterreinen het totaalpakket voor het hele visietraject.

Toerisme

Toerisme blijft een belangrijke factor in Gulpen-Wittem, maar ook in die branche zal vernieuwing moeten worden doorgevoerd om gasten te blijven interesseren voor het grondgebied Gulpen-Wittem.

Einde bericht



Ingezonden persbericht