Politie Zeeland


---


O-2744-2007 Vrouw overlijdt bij brand in woning
Een 85-jarige vrouw is vanmiddag bij een brand in haar woning om het leven gekomen.
De brand ontstond om ongeveer 13.50. De brand ontstond doordat een kerststukje vlam vatte. De bewoners van een naastgelegen zorgcentrum werden geevacueerd.

W-2745-2007 Medicijnen uit fietstas gestolen
Vanmiddag omstreeks 16.15 uur zijn medicijnen uit een fietstas weggenomen.
De fiets van de eigenaresse stond in de fietsenstalling naast de HEMA in de Lange Delft. In de fietstas zat een maagzuurremmer genaamd Nexium (20mg) in tabletvorm en een grote doos Xeloda (1500 mg) tabletten. Dit laatste is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij sommige gevallen van kanker. Ook een herhalingsrecept voor beide medicijnen is weggenomen. Xeloda kan erg schadelijk zijn bij onjuist gebruik. De politie verzoekt bij aantreffen beide medicijnen af te geven bij een apotheek of bij een politiebureau in de buurt.

O-2746-2007 Aangehouden wegens brandstichting
In Stavenisse heeft Politie Zeeland vanmiddag rond 16.00 uur 3 jongens aangehouden omdat zij brand hadden gesticht.
Rond 15.30 uur kwam er een melding binnen dat er een bankje nabij de ijsbaan in Stavenisse (aan de Boswei) in brand zou staan. Een getuige gaf een signalement door van de drie jongens die erbij betrokken zouden zijn. Naar aanleiding van dit signalement werden één voor één de drie jongens opgespoord en aangehouden. Zij hebben een verklaring afgelegd en zijn tegen 18.00 uur weer in vrijheid gesteld. Van het zitgedeelte van het bankje is niets meer over.

O-2747-2007 Aanrijding met drie auto's
Gistermiddag, rond 15.40 uur, is een ongeluk gebeurd waarbij drie personenauto's betrokken waren.
Een 65-jarige man uit de gemeente Middelharnis reed over de Zeelandweg in Sint Philipsland en zag niet op tijd dat er een auto, bestuurd door een 46-jarige man uit de gemeente Tholen, aan kwam rijden. Door een bijrijder werd de man uit Middelharnis gewaarschuwd en toen remde hij en zijn auto kwam middenop de rijbaan tot stilstand. De man uit de gemeente Tholen week uit naar rechts en botste hierdoor tegen een personenauto die bestuurd werd door een 40-jarige man die eveneens afkomstig is uit de gemeente Tholen. Deze auto stond op het kruispunt te wachten tot hij het kruispunt over kon steken. Bij de aanrijding is alleen blikschade ontstaan. De auto's van de mensen uit de gemeente Tholen zijn weggesleept door een takelbedrijf. De man uit de gemeente Middelharnis is als verdachte van het veroorzaken van het ongeluk gehoord. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

W-2748-2007 Zeer grote brand in Arnemuiden
Omstreeks 18.55 uur is een zeer grote brand ontstaan in een pand aan de Noordstraat.
Zodra er meer informatie bekend is wordt dit z.s.m. bekend gemaakt.





Politie Zeeland