Time : 12:46:51
Date : 21 December 2007
Sender Name: FOD Binnenlandse Zaken

Trimesteriële test van het elektronische sirenenet

Donderdag 3 januari e.k. zal tussen 8u45 en 10u15 de trimesteriele test van het elektronische sirenenet worden uitgevoerd door de Algemene Directie van de Civiele Veiligheid. De provinciale en lokale overheden werden op de hoogte gebracht van de proeven.

Alle toestellen die in de nucleaire- en Seveso risicozones zijn opgesteld, worden op dat tijdstip geactiveerd vanuit de Permanente Eenheden van de Civiele Bescherming (Liedekerke, Libramont, Ghlin, Crisnée, Jabbeke en Brasschaat).

Op het ogenblik van de test wordt een alarmsignaal gegenereerd. Dat is een gemoduleerde huiltoon die na een korte onderbreking herhaald wordt. Na dit signaal zal uit de luidsprekers van de sirene de gesproken boodschap "Proefsignaal" weerklinken.

De bevolking kan in verband met deze testen informatie bekomen via het gratis nummer 0800-94 113 vanaf woensdag 2 januari tot vrijdag 4 januari van 8u30 tot 16u.

Het resultaat van deze test wordt in de namiddag van 3 januari, via een perscommuniqué van de Algemene Directie van de Civiele Veiligheid, meegedeeld.

Contactpersoon voor de pers :
Marc Looze (tel. 02-500 22 34)

http://www.ibz.be