NCRV

Man bijt hond

Man bijt hond is creatief met sneeuw

Donderdag 3 januari 2008

18:55 uur Nederland 2

Op 2,3 en 4 Januari staat Man bijt hond van de NCRV geheel in het teken van de winter. Er is een selectie te zien van de meest winterse onderwerpen van de afgelopen jaren.

Drie jaar geleden viel er onverwacht ineens een dik pak sneeuw. Voor de liefhebbers een uitgelezen kans om volop van dit winterse weer te genieten. Koos Oosterbaan bijvoorbeeld, want bij het zien van de witte vlokken gaat zijn hart als een gek tekeer. Het is namelijk weer sneeuwpoppentijd!

De sledehondensport vindt vooral plaats in Duitsland, Italië en Zwitserland. De liefhebbers van deze sport komen in ons land niet snel aan hun trekken. Maar toen op een koude ochtend in 2005 Nederland wederom verrast werd door een flink pak sneeuw kon was het feest voor de sledehondsportliefhebbers.

âDe maand maart roert zijn staart.â Dat gezegde ging helemaal op in het voorjaar van 2005. Terwijl iedereen zich opmaakt voor een mooie zachte en zonnige lente, komt de sneeuw toch ineens met bakken uit de lucht. En dat veroorzaakte natuurlijk weer de nodige overlast in het hele land.

In de winter van 2006 zorgde de vrieskou voor gladde wegen in het hele land. De ijzel slaat keihard toe tijdens de ochtendspits. Op de wegen zorgt dat voor gevaarlijke glijpartijen en ellenlange files. Man bijt hond liet de auto staan en ging voor eigen deur kijken hoe gevaarlijk de situatie was.