Gemeente Waalwijk Parkeertarieven en folders

Heldere parkeerfolders geven inzicht in nieuwe, voornamelijk lagere, parkeertarieven per 1 januari 2008

Deze week valt bij iedere inwoner van Waalwijk een heldere folder op de deurmat met daarin informatie over de nieuwe parkeertarieven per 1 januari 2008. Op aanraden van de raad, die na onderzoek onder de bevolking een betere communicatie wenst over dit onderwerp, heeft de gemeente gekozen voor het uitbrengen van twee parkeerfolders: één voor het winkelend publiek dat naar het centrum van Waalwijk afreist en één voor centrumbewoners, -ondernemers en werknemers.

Op een parkeerontheffing voor centrumbewoners na, zijn alle tarieven voor ontheffingen in het centrum van Waalwijk conform het raadsvoorstel naar beneden toe bijgesteld. Hoe verder men van het winkelcentrum af parkeert, hoe goedkoper het is. Zo betaalt een bezoeker voor een dagkaart aan de Taxandriaweg sinds 1 januari slechts 4 euro aan parkeergelden, en een werknemer voor een parkeerontheffing aan de Taxandriaweg 204 euro voor een heel jaar; dat is circa 1 euro per dag!

De folder voor bezoekers is deze week als bijlage bij de Maasroute gevoegd. De folder voor centrumbewoners, -ondernemers en werknemers wordt begin volgende week huis aan huis verspreid. Daarnaast komen de parkeerfolders in de toekomst standaard in het pakketje voor nieuwe inwoners/ondernemers. Gelijktijdig met het verspreiden van deze twee folders is er een parkeersite de lucht in gegaan: www.waalwijk.nl/parkeren. Op deze site staat de meest recente informatie over de bereikbaarheid van centrumparkeerplaatsen, de nieuwe parkeertarieven, een zonekaartje en zaken als het aanvragen van een parkeerontheffing.

Publicatie datum 02-01-2008