KNHS


Eerste Belgische zege in finale Pikeur Trophy
30 december 2007
pikeurtrophyfinalewebsite

Voor de eerste keer in de vijfjarige geschiedenis van de Pikeur Trophy gaat de finalebokaal naar België. Zaterdag 29 december waren 3500 toeschouwers getuige van een zinderende strijd in de sfeervolle Nekkerhal in Mechelen. De overwinning ging naar de als laatste startende combinatie Julie de Deken met haar vosruin Fazzino.

Tot op het moment dat Julie de Deken in der ing verscheen stond de Nederlandse Jenny Schreven met Kenneth W aan de leiding met 71,05%. Julie wist dit percentage met haar Floristan nakomeling nipt te verbeteren door 71,45% op het scorebord te zetten, waardoor ze verzekerd was van haar overwinning. De derde plaats ging naar Thamar Zweistra met Hexagon's Truppa, vierde werd Lotje Schoots met haar Reine B.

'Ik reed een hele fijne proef en er zaten voor mijn gevoel bijna geen foutjes in. Ik had er af en toe alleen nog wat moeite mee om precies op de maat van mijn nieuwe kürmuziek te rijden', aldus een dolblije Julie de Deken. De prachtige kürmuziek met Spaanse invloeden werd gecomponeerd door Joost Peters die eerder ook küren maakte voor Imke Schellekens-Bartels en Laurens van Lieren.

Juryvoorzitter Mariëtte Withages merkte na afloop op dat er over het algemeen nogal veel foutjes gemaakt werden, wat waarschijnlijk kwam door de rumoerige hal. Daardoor werd er naar haar mening wat minder gedurfd gereden. 'Hierdoor hebben de deelnemers natuurlijk wel een prachtige ervaring gehad om in deze fantastische ambiance met volle tribunes te kunnen rijden, daar leren ze alleen maar van!', was de reactie van Withages.

De Pikeur Trophy zorgt ervoor dat jonge ruiters op lichte toerniveau de kans krijgen om zich te meten met leeftijdsgenoten uit Nederland en België. Daarvoor wordt jaarlijks de inspirerende omgeving opgezocht van grote wedstrijden als CHIO Rotterdam, Benelux Open Den Haag, Horse Event en dit jaar dus Jumping Mechelen. Frans Brokx, Benelux importeur van Pikeur, hoopt de deelnemers hiermee een extra stimulans te geven om de overstap naar de zware toer te maken. In voorgaande edities werd de Pikeur Trophy al gewonnen door Imke Schellekens-Bartels, Diederik van Silfhout en Thamar Zweistra. Bij de prijsuitreiking werd de heer Brokx bijgestaan door de Vlaamse Minister President Peeters.

Klik hier voor de volledige uitslag