Gemeente Zijpe


2008-01-02 Nieuwjaarsbijeenkomst
Herboren Toren in Burgerbrug

Op woensdag 2 januari 2008 heeft de jaarlijks terugkerende Nieuwjaarsbijeenkomst plaatsgevonden. Dit jaar had het college van burgemeester en wethouders Burgerbrug uitgekozen.

Vanaf 19.00 uur was het Cultureel Centrum De Herboren Toren geopend voor een ieder die met het college het nieuwe jaar wilde inluiden. Het was een bijzondere bijeenkomst met twee burgemeesters. Want waarnemend burgemeester Paul de Winter nam afscheid en burgemeester Anja van Apeldoorn-Pruijt was weer aanwezig om haar werkzaamheden te gaan starten. De waarnemend burgemeester keek terug op een goede periode in Zijpe maar gaf ook aan hoe de communicatie kan verlopen rondom zaken als de dijk bij Petten en de reactor in Petten. Je merkt dat er dan veel deskundigen zijn die allemaal weten wat er aan de hand is.

Ook had hij in deze periode gezien dat de Zijpenaar een bouwlustig volk is. Het is goed om te ontwikkelen en niet stil te blijven staan. Maar waar het natuurlijk echt omgaat, is het welzijn van ons allemaal, aldus De Winter.

Na deze woorden was er even een plechtig moment. Paul de Winter hing de ambtsketen om de schouders van Anja van Apeldoorn. Zij nam het woord en bedankte Paul de Winter voor de wijze waarop hij op haar winkeltje had gepast. Dat is goed gegaan.

Nu was het de beurt aan pianist Cees Nieuwenhuizen. Bij het binnenkomen werden de gasten al onthaald met de klanken uit de piano maar nu kreeg Cees even het podium. Nadat ceremoniemeester Ab Helsloot de aanwezigen had gevraagd om het afgelopen jaar in gedachte te nemen en in stilte te luisteren naar onze pianist, speelde hij een prachtige Nocturne van Franz List, getiteld: Voor het Nieuwe jaar. En het was stil. Nadat het applaus had geklonken kon een ieder onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar van gedachten wisselen, afscheid nemen van Paul de Winter en Anja van Apeldoorn- Pruijt begroeten.

Rond 21.30 uur keerde de laatste gasten huiswaarts en kon worden teruggekeken op een geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst verzorgd door de vrijwilligers van het Cultureel Centrum De Herboren Toren. Dank daarvoor.

burgemeester Paul de Winter overhandigt na zijn toespraak ...

de amtsketen aan Anja van Apeldoorn-Pruijt

Paul de Winter mag weer plaats nemen als toehoorder

ceremoniemeester Ab Helsloot

pianist Cees Nieuwenhuizen