Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Gestolen schilderijen terecht

Publicatiedatum: 3-1-2008 13:46:16

Arnhem - Twee in april 2001 bij een woninginbraak in Arnhem gestolen schilderijen van de schilder Jan Holtrop zijn na een politie-actie weer terecht. De politie hield op 3 december jl. een 48-jarige man aan, nadat deze man zichzelf gemeld had, op verdenking van diefstal c.q. heling van de schilderijen.
De politie kwam de schilderijen op het spoor nadat een van de gestolen schilderijen te koop werd aangeboden via internet. De politie werd getipt door de eigenaar, die zijn schilderij van de foto op internet herkende. Rechercheurs namen de schilderijen eind november in beslag. Bij de woninginbraak in 2001 werden in totaal 12 schilderijen gestolen. Een ervan heeft de eigenaar terug kunnen kopen op een veiling. De negen andere schilderijen uit de collectie zijn nog altijd niet boven water.
De verdachte verklaart tegenover de politie de schilderijen enkele jaren geleden te goeder trouw gekocht te hebben. De politie doet onderzoek. De verdachte is op 4 december op vrije voeten gesteld. De politie stuurt het proces-verbaal ter beoordeling naar het openbaar ministerie.

voor nadere informatie:
peter meijer

---