Leefbaar Rotterdam

donderdag, januari 03, 2008

Leefbaar wil opheldering over verijdelde aanslag

Fractievoorzitter Ronald Sørensen zal tijdens de eerstvolgende actualiteitenraad (10 januari) het college om opheldering vragen over de mogelijk verijdelde aanslag in Rotterdam. De Telegraaf meldt vandaag dat het Nieuwjaarsfeest op de Wilhelminapier mogelijk het doelwit was van de aangehouden verdachten.

Op maandagochtend 31 december had de Dienst Speciale Interventies twee Marokkanen en een Soedanees opgepakt. Aanleiding hiervoor was een tip van de AIVD dat deze mannen op korte termijn een gewelddadige actie wilden uitvoeren. Verdere informatie is hierna echter achterwege gebleven.

Leefbaar Rotterdam is blij dat er mogelijk een aanslag voorkomen is, maar is wel van mening dat openbaar moet worden gemaakt welke dreiging er nu precies was. Wie of wat was het mogelijke doelwit? Gaat het om een terroristische aanslag? Zijn de verdachten moslim-extremisten? Sørensen verwacht 10 januari antwoorden te krijgen van de burgemeester.

Door maya delhaize op 2008 01 03

Dit komt omdat de pvda en groenlinks en het cda zo gemeen tegen die mensen doen. Ze maken de kloof tussen autochtonen allochtonen alleen maar groter.

Door bernie op 2008 01 03

Vreemd dat er bij de publieke omroep , NOS ect. zo weinig over bericht word...
of zou dat zijn omdat dat een `links' bolwerk is ?

Ook de Telegraaf is erg vaag...

Ik begin straks nog te vermoeden dat de Balkenende club deze vermeende & Verijdelde terroristische aanslag met behulp van de CIA in scene heeft gezet...
om weer meer legitieme controle over de Burger te bemachtiggen...juist nu uit diverse internationale onderzoeksraporten blijkt , dat NL een van de Landen is waar de Privecy zeer slecht gewaarbord is... Nederland en GB bungelen onderaan in Europa op dat vlak.

Dus alle belang voor de Balkenende Cirkel, me dunkt, om aanslagen te ` verijdelen'....

Dus kom op ministeries...waar blijft de steekhoudende informatie omtrend het voorval ?
gooi de kaarten op tafel , om de burger gerust te stellen en om iedere verdachte theorie te ontzenuwen.