Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Uithoorn wil beste inzamelmethode voor plastic

3 januari 2008 print
Uithoorn begint met het inzamelen van kunststofverpakkingen, zodra de meest geschikte inzamelmethode gevonden is. In diverse gemeenten worden op dit moment proeven gedaan.

Verschillende inzamelmethoden worden op dit moment getest. Uithoorn wacht op de bevindingen, zodat er een gedegen keus gemaakt kan worden. Zodra er meer duidelijkheid is over de meest geschikte inzamelmethode, start ook de gemeente Uithoorn met de inzameling van plastic flessen en andere kunststofverpakkingen.

Afvalfonds

De inzameling van kunststofverpakkingen is het gevolg van het akkoord dat afgelopen zomer gesloten is tussen de gemeenten (Vereniging Nederlandse Gemeenten), minister Cramer van VROM en vertegenwoordigers van de verpakkingsindustrie. Afgesproken is dat gemeenten zorgdragen voor de inzameling, maar dat de verpakkingsindustrie de gemeenten hiervoor betaalt. Er zijn vergoedingen voor de inzameling en verwerking van glas, papier, metaal en kunststof. De vergoedingen worden betaald uit het - door het bedrijfsleven gefinancierde - Afvalfonds.

Meer weten?

Bel Guido Verweij, telefoon: (0297) 513 215. ^