Deelgemeente Charlois Rotterdam

Gerrit van Uden Charloiser van het Jaar 2007

Het dagelijks bestuur heeft Gerrit van Uden, actieve bewoner uit de Tarwewijk, benoemd tot Charloiser van het Jaar 2007. Dit maakte voorzitter Dick Lockhorst tijdens de Nieuwjaarsrecetie van woensdag 2 januari bekend.

Gerrit van Uden Charloiser van het Jaar 2007 Ieder jaar benoemt het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois iemand of een groep personen die zich bijzonder verdienstelijk maakt of heeft gemaakt voor de Charloise bevolking tot "Charloiser van het Jaar".

Het gaat daarbij altijd om mensen die zich al jarenlang als vrijwilliger inzetten of hebben ingezet voor buurt of wijk, voor ouderen, voor de jeugd, etc. Bewoners van de deelgemeente kunnen medebewoners voor deze eretitel nomineren.

Dit jaar benoemt het dagelijks bestuur Gerrit van Uden tot Charloiser van het Jaar

Gerrit van Uden is op velerlei fronten bijzonder actief, zowel in zijn wijk de Tarwewijk- als op andere terreinen in het maatschappelijk leven.

Sinds 1989 is hij bestuurslid van de Bewonerscommissie van de Brielselaanflat, waar hij zich onder meer inzet voor de ouderen en het Opzoomeren.

Sinds 2004 is hij lid van het Algemeen Bestuur van de Bewonersorganisatie Organisatie Voor en Door Bewoners Tarwewijk (OvdB). In die functie is hij betrokken bij het onderhoud van het gebouw aan de Zwartewaalstraat, begeleidt hij diverse groepen voor ouderen en helpt hij in de Wijkwinkel mensen met het invullen van formulieren voor instanties. Verder loopt hij sinds 2004 veelvuldig mee met wijkschouwen in de Tarwewijk en speelde hij een belangrijke rol bij de tuinenaanpak.

Sinds 2005 houdt hij samen met zijn collegas van Burgerblauw een oogje in het zeil in de Tarwewijk. Hij surveilleert actief mee en beheert tevens het materiaal van Burgerblauw. Sedert begin 2007 is hij voorzitter van de Huurdersvereniging Tarwewijk.

De laatste tijd ondersteunt hij met zijn brandend water de actie Mensen Maken de Stad.

Van 1973 tot 2000 was hij lid van de vrijwillige Brandweer Rotterdam-Zuid. Sinds 1985 is hij instructeur voor de Jeugdbrandweer. Sinds 1988 begeleidt hij als coördinator de jaarlijkse collecte van de Nederlandse Brandwonden Stichting. Hij is tevens secretaris van de Koninklijke Vereniging E.H.B.O. Linker Maasoever.