Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Vastgoed Fundament Fonds keert hoog dividend uit

Amsterdam, januari 2008 - Het Vastgoed Fundament Fonds, beheerd door Annexum, keert ook dit kwartaal weer een hoog dividend uit. Het kwartaaldividend dat op 3 januari 2008 wordt uitgekeerd is wederom verhoogd naar Euro 1,64 per aandeel. Het totaal uitgekeerde dividend over 2007 bedraagt 7%*, dit is Euro 6,16 per aandeel. Voor 2008 verwacht de directie een gemiddeld rendement van circa 8-10% op jaarbasis.

Het Vastgoed Fundament Fonds, opgericht in september 2003, heeft nu 26 panden in portefeuille. De meest recente aankoop is Euroborg Offices in Groningen, met een aanvangsrendement van circa 8%. Dit opvallende gebouw maakt deel uit van het multifunctionele stadion van FC Groningen. Ook in 2008 verwacht het Vastgoed Fundament Fonds haar directe vastgoedportefeuille verder uit te breiden. Het totaal belegd vermogen van het Vastgoed Fundament Fonds bedraagt Euro 170 miljoen.

Het Vastgoed Fundament Fonds wordt beheerd door Annexum, een toonaangevende specialist in vastgoedbeleggingen voor de particuliere en institutionele markt. Het totale belegde vermogen van Annexum bedraagt inmiddels meer dan Euro 650 miljoen. Annexum heeft in de afgelopen jaren een groot aantal vastgoedbeleggingen geplaatst, zoals The Globe Den Haag C.V., De Planeet C.V. en Vastgoed MECC C.V. In 2007 werd Casino Vastgoed Amsterdam C.V. succesvol afgerond. De beleggers in deze C.V. behaalden een rendement van in totaal 116% per participatie. Op jaarbasis is dit circa 29% per participatie.