Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ACE NEEMT VERZEKERAAR COMBINED INSURANCE COMPANY OF AMERICA OVER

Rotterdam, 3 januari 2007 - ACE Limited (NYSE: ACE) heeft de overname bekend gemaakt van Combined Insurance Company of America en een aantal van haar dochterondernemingen van Aon Corporation (NYSE: AOC). ACE Limited zal hiervoor 2,4 miljard US-dollar aan Aon Corporation betalen. Combined Insurance Company of America, opgericht in 1919, is een toonaangevende verzekeraar en distributeur van gespecialiseerde particuliere ongevallen- en aanvullende ziektekostenverzekeringen. De verzekeraar heeft meer dan vier miljoen polishouders in met name het segment van de middenklasse in de Verenigde Staten, Europa, Canada, en de regio Azië en het Stille Zuidzeegebied.

"De overname van Combined is een belangrijke mijlpaal voor ACE en biedt aanzienlijke kansen voor groei en kostenefficiëntie", aldus Evan G. Greenberg, voorzitter en CEO van ACE Limited. "De overname betekent een verdubbeling van onze activiteiten op het gebied van ongevallen- en aanvullende ziektekostenverzekeringen, een segment dat voor ons bedrijf van strategisch belang is en blijft."

Het verkoopapparaat van Combined bestaat uit bijna 7.000 agenten. Dit betekent een diversificatie van de distributie voor dit marktsegment; de distributie van ACE vindt voornamelijk plaats via het intermediair en via directe aanvragen van klanten, terwijl Combined vooral met agenten werkt. Greenberg: "We zullen het concept van Combined exporteren naar opkomende markten in Latijns-Amerika, Azië en het Stille Zuidzeegebied en andere veelbelovende wereldregio's waar we een netwerk hebben en de groeiende middenklasse voor een gunstig klimaat zorgt."

"De toevoeging van Combined aan de ACE Group of Companies is financieel interessant voor onze aandeelhouders en zal onze inkomsten, rendement en boekwaarde per aandeel ten goede komen", voegt Greenberg toe. "Bovendien verwachten we een uiterst aantrekkelijk rendement op het aangewende kapitaal."

Naar verwachting zal de overname medio 2008 zijn voltooid. De transactie is afhankelijk van goedkeuring door de toezichthoudende instanties en de gebruikelijke afrondingsvoorwaarden. De aankoopprijs kan nog worden bijgesteld als gevolg van bepaalde wijzigingen in de nettowaarde van Combined gedurende de periode van afronding van de transactie. ACE verwacht de overname te financieren uit eigen vermogen en voor een bescheiden deel met een lening.

###

Over ACE European Group Limited
Wereldwijd is de ACE Group leidend op het gebied van verzekeringen en herverzekeringen. Met kantoren gevestigd in meer dan 50 landen bedient de ACE Group diverse groepen van nationale en internationale klanten in ruim 140 landen.

ACE European Group Limited, een divisie van de ACE Group of Companies, heeft kantoren in 20 Europese landen. Het bedrijf opereert in de Benelux onder de handelsnaam ACE Europe en biedt vanuit haar kantoren in Antwerpen, Brussel en Rotterdam industriële schadeverzekeringen aan via de divisie Property & Casualty, en personenverzekeringen via de divisie Accident & Health / Personal Lines.

Meer informatie vindt u op www.aceeurope.com