Provincie Zuid-Holland

provincie zuid holland
¤ 5,6 miljoen voor herstructurering bedrijventerreinen in Zuid-Hollland

Gedeputeerde Staten hebben deze week ¤ 5,6 miljoen ter beschikking gesteld voor de herstructurering van bedrijventerreinen. "Gegeven de schaarse ruimte in Zuid-Holland ligt de nadruk op herstructurering van verouderde bedrijventerreinen. Duurzaamheid en kwaliteit zijn daarbij belangrijk", aldus Gedeputeerde Veldhuijzen van Economische Zaken. "Economische ontwikkeling en het creëren van een aantrekkelijke leefomgeving in Zuid-Holland gaan zo hand in hand. Op die manier willen we ook de verrommeling van het landschap tegen gaan." De provincie ondersteunt door middel van subsidies zowel de daadwerkelijke uitvoering van fysieke investeringsprojecten als planvoorbereiding. De provincie verleent de subsidies in het kader van de Uitvoeringssubsidie Herstructurering Bedrijventerreinen (UHB). De UHB is de nieuwe naam voor het voormalige Ontwikkelingsfonds Bedrijventerreinen (OFB). Door de UHB-subsidiering kunnen zeven projecten in uitvoering worden genomen (zie onderstaand schema). Tezamen beslaan de herstructureringsprojecten een oppervlakte van 167 hectare netto. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de herstructurering van 750 hectare bedrijventerrein zoals dat is opgenomen als doelstelling in het coalitieakkoord.

Locatie

Gemeente

Subsidie

Zichtenburg / Kerketuinen / Dekkershoek

Den Haag

¤ 1.000.000,--

Goudse Poort

Gouda

¤ 633.296,--

Bedrijfsverzamelgebouw Spacebusinesspark

Noordwijk

¤ 454.500,--

Revitaliseringsproject Nieuw Schaik (2de fase)

Leerdam

¤ 650.000,--

Rijnhaven West (onderdeel Oude Rijnzone)

Alphen aan den Rijn

¤ 1.227.629,--

Bedrijventerrein de Lasso

Alkemade

¤ 982.275,--

Bedrijventerrein Groenoord

Leiden

¤ 700.000,--
Geld voor planvorming
Daarnaast hebben Gedeputeerde Staten ¤ 200.000 aan Planvormingsubsiidie ter beschikking gesteld. Planvormingsubsidie wordt verstrekt ter bevordering van de planvorming voor de herstructurering of ontwikkeling van bedrijventerreinen.

Tweede ronde
Inmiddels kunnen in het kader van de 2e tranche 2008 subsidieaanvragen worden ingediend voor UHB- en Planvormingsubsidie. Deze tranche sluit op 28 februari 2008. De voorwaarden voor het aanvragen van UHB-en Planvormingsubsidie en de manier waarop subsidieaanvragen worden beoordeeld, zijn per 1 december 2007 gewijzigd. Voor subsidieaanvragen in het kader van UHB is daarom een nieuw aanvraagformulier ontworpen. Daarnaast zijn handreikingen gemaakt die gebruikt dienen te worden bij het opstellen van de kwaliteits- en ruimtetoets. Volgens de nieuwe subsidievoorwaarden in het kader van de UHB dient een subsidieaanvraag vergezeld te zijn met een kwaliteitstoets en ruimtetoets. Voor het opstellen van een kwaliteits- en een ruimtetoets kan overigens Planvormingsubsidie worden aangevraagd.

Meer informatie kunt u vinden op onze website www.zuid-holland.nl, thema economie en werk, ruimte voor economie, subsidie bedrijventerreinen.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22