Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 03/01

OOSTERHOUT NB, 3 januari 2008

Politie opent achterdeuren tijdens het donkere dagen offensief

OOSTERHOUT In het kader van de het donkere dagen offensief heeft de politie gisteravond in de wijk Dommelbergen, in de Donkenbuurt, de Beemdenbuurt en de Larenbuurt een preventieve controle ingesteld. Tussen 19.00 uur en 22.00 uur stelden agenten een controle in op niet afgesloten deuren en ramen van woningen, schuurtjes en bergingen. De bewoners reageerde positief op de controle. Ook controleerde de politie geparkeerde autos en trof in meerdere voertuigen waardevolle spullen aan.

In de Marselaar, de Pettelaar, de Rotselaar en de Lijndonk trof de politie meerdere woningen aan waarvan de achterdeur niet afgesloten was. Ook bleken diverse achterpoorten aan de achterzijde van de woningen niet op slot te zitten. Daarnaast troffen de agenten tijdens de actie onafgesloten schuurtjes, bergingen en garages aan. Hierin stonden onder andere fietsen en bromfietsen voor het grijpen. Ook in de garage lukte het de agenten een geparkeerde auto te openen. Alle bewoners werden door de agenten of persoonlijk ingelicht of via een ingevulde kaart. De bewoners waren verrast maar ook blij met de actie. In de Kruidenbuurt liet de politie bij ruim 50 autos met daarin waardevolle spullen een briefje achter. Deze spullen bestonden onder andere uit autoradios met frontjes en autotelefoons.

De politie Midden en West Brabant ziet haast traditioneel de cijfers van een aantal delicten fors stijgen in de periode oktober t/m maart. Dan gaat het om inbraken in woningen, bedrijven en autos en straatroven/overvallen. Die stijging is de politie een doorn in het oog en daarom is het Donkere Dagen Offensief opgezet. Met zowel preventieve projecten als repressieve maatregelen probeert de politie de cijfers van genoemde delicten omlaag te brengen. In het Donkere Dagen Offensief is ook een rol weggelegd voor de burger die zelf het risico slachtoffer te worden van bovenstaande delicten, kan verkleinen.

75 overtreders ontvangen een waarschuwing tijdens verkeerscontrole

OOSTERHOUT Agenten van het politieteam Oosterhout hebben gistermiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur, op zowel de Bredaseweg als de Hoofseweg een algemene verkeerscontrole ingesteld. De politie controleerde in totaal ruim 300 passanten. De agenten besloten in verband met de CAO-acties aan 75 overtreders alleen een waarschuwing te geven. Het ging hierbij onder meer om zaken als het niet bij zich hebben van een kentekenbewijs en/of rijbewijs, een kapot remlicht en het niet dragen van de autogordel.

Minderjarige zoon mishandelt moeder

WIJK EN AALBURG De politie heeft gisteravond tegen 21.00 uur in een woning in Wijk en Aalburg een 17-jarige jongen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 43-jarige moeder te hebben mishandeld. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Het tweetal kreeg in de woning een woordenwisseling over kleine zaken wat uitmondde in een conflict. Tijdens dat conflict sloeg de jongen zijn moeder onder andere met een stalen stofzuigerstang tegen haar hoofd. De vrouw liep daarbij een bult op aan haar voorhoofd.

Winkeldieven lopen tegen de lamp

OOSTERHOUT De politie heeft gistermorgen even na 09.00 uur bij een supermarkt aan de Keiweg een 22-jarige inwoonster uit Oosterhout aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw liep tegen de lamp nadat medewerkers haar betrapte op het plegen van diefstal. De vrouw verliet de winkel terwijl ze een fles alcoholische drank en diverse blikjes niet ter betaling bij de kassa aangeboden had. Gewaarschuwde agenten namen haar mee naar het bureau voor verhoor. Op het bureau bekende ze de diefstal. Voorzien van een boete van 150 Euro mocht ze na verhoor vertrekken.

OOSTERHOUT De politie heeft vanmiddag rond 12.00 uur in een supermarkt in Arkendonk een 78-jarige inwoner uit Oosterhout aangehouden voor winkeldiefstal. De man verliet de winkel zonder diverse levensmiddelen af te rekenen bij de kassa. Een medewerker sprak de man aan en alarmeerde de politie. Op het bureau bekende de man de diefstal.

Man raakt bekneld bij verkeersongeval

RAAMSDONK Gisteravond vond er op de Rijksweg A59 een verkeersongeval met letsel plaats waarbij drie autos betrokken waren. Een 54-jarige automobilist uit Sprang-Capelle raakte daarbij bekneld in zijn auto. Hij is ter observatie overgebracht naar het Amphia Ziekenhuis in Breda. In het ziekenhuis heeft de politie een bloedproef afgenomen.

De 54-jarige bestuurder reed rond 23.45 uur met zijn auto over de Rijksweg A59. Hij kwam uit de richting van Waalwijk en reed in de richting van de verkeerslichten bij Hooipolder. Voor de verkeerslichten stond een 43-jarige automobilist uit Oosterhout stil voor het rode licht. Door onbekende reden botste de 54-jarige automobilist tegen de achterkant van de stilstaande auto. Door de klap zwenkte de auto van de 54-jarige man om en kwam tot stilstand tegen een auto die bestuurd werd door een 26-jarige zwangere automobiliste uit Ulicoten. De 54-jarige man raakte bekneld in zijn auto. De brandweer kwam eraan te pas om hem uit zijn benarde positie te bevrijden. Uit voorzorg is de 26-jarige vrouw voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis in Breda. Het letsel van de 54-jarige man bleek na onderzoek mee te vallen.

Politie onderzoekt vernielingen aan Ford Ka en zoekt getuigen

OOSTERHOUT De politie onderzoekt vernielingen gepleegd aan meerdere autos van het merk Ford Ka en is op zoek naar getuigen. In de maand december zijn in Oosterhout ruim 20 autos van dit merk vernield. De politie sluit niet uit dat er meer Kas vernield zijn en roept gedupeerde op aangifte te doen. Het doen van aangifte vergroot voor de kans om daders van deze feiten te kunnen pakken.

De politie heeft in december 2007en begin januari 2008 twintig aangiftes van vernieling ontvangen van eigenaren van autos van het merk Ford Ka. De schade aan de autos bstond bij het merendeel uit deuken aan de achterzijde. De schade bedraagt ongeveer 1000 euro per auto. De meeste vernielde Kas stonden geparkeerd in de wijk Dommelbergen, ondermeer in de Staatsliedenbuurt, Kruidenbuurt en Schildersbuurt.

Getuigen kunnen zich melden via het algemene politienummer: 0900 8844.

Het is ook mogelijk om anonieme in formatie te verstrekken via de Meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000. Bellers hoeven hun naam niet te noemen en ook de nummerweergave is voor dit speciale telefoonnummer buiten werking gesteld. Verder worden geen bandopnames van de telefoongesprekken bewaard. De medewerkers van de landelijke meldlijn geven de binnengekomen informatie direct door aan de politiekorpsen in het land. Aan de hand van binnengekomen tips rechercheert de politie verder.

Politie schrijft 17 bekeuringen uit voor snelheidsovertredingen

DONGEN Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben gisterochtend in de Eindsestraat een snelheidscontrole ingesteld. In totaal passeerden ruim 4400 voertuigen het controlepunt. Hiervan overtraden 17 bestuurders de maximale toegestane snelheid van 80 kilometer per uur.

Politie arresteert man voor het niet kunnen tonen van
legitimatiebewijs

OOSTERHOUT De politie heeft vanmorgen in de Hertogenlaan een 30-jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden voor het niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs. Agenten zagen de man als bestuurder van een auto rijden over de Brabantlaan en stelden een controle in. De surveillerende agenten keerden hun wagen en troffen de bestuurder korte tijd later aan naast de auto in de Hertogenlaan. De man ontkende in de auto gereden te hebben en vertelde geen identiteitsbewijs te hebben. Op het moment dat de agenten hem vertelden dat hij aangehouden was rende de verdachte weg. Na een korte achtervolging lukte het de politie de man in de kraag te pakken. De auto waarin hij reed was niet verzekerd. Ook was de APK verlopen.

Auteur: Desiree Brabers