Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom (3/1)

BERGEN OP ZOOM, 3 januari 2008

Politie onderzoekt gewapende overval

OUDENBOSCH: De politie is met een uitgebreid onderzoek gestart naar aanleiding van een gewapende overval die vanmorgen heeft plaats gevonden op een 37-jarige vrouw in haar woning aan de Beukenlaan. Twee overvallers bedreigden het slachtoffer met een vuurwapen en drongen de woning binnen. Ze hebben een geldbedrag buitgemaakt. Over de hoogte van de buit doet de politie geen mededelingen.

Vanmorgen werd omstreeks 09.10 uur een overval gemeld op een woning aan de Beukenlaan. Ter plaatse bleek dat een 37-jarige vrouw die op dat moment alleen thuis was het slachtoffer was geworden van een gewapende overval. Zij verklaart dat er bij haar aangebeld werd. Ze deed de deur open, in de veronderstelling dat er een bezorger voor de deur stond. Er volgde een kort gesprek met de man die voor haar woning stond. Op het moment dat de vrouw de voordeur dicht wilde doen trok de man een vuurwapen en drong naar binnen. Op dat moment voegde zich er een tweede overvaller bij. In de woning hebben de mannen het slachtoffer een geldbedrag en nog enkele zaken afhandig gemaakt. De daders zijn via de voordeur vertrokken. Het is onduidelijk hoe zij verder gevlucht zijn.

De politie is vrij kort na de overval met een buurtonderzoek gestart. Bewoners van de Beukenlaan, Populierenstraat, Abeelstraat en Prof. Mulderslaan zijn bevraagd. Ook is in de woning een sporenonderzoek ingesteld. Inmiddels is van het slachtoffer een aangifte opgenomen. De daders zijn kennelijk twee getinte personen, van rond de 35 -40 jaar van vermoedelijk Noord Afrikaanse of Zuid Europese afkomst.

Gesignaleerde man aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft gisteravond omstreeks 23.25 uur een 25-jarige man in zijn woning aangehouden omdat hij nog gesignaleerd stond in het opsporingsregister. Hij heeft nog een straf van 73 dagen open staan. De gesignaleerde man verklaarde dat hij uitstel had gekregen. Hiervan was echter niets bekend. Hij werd ingesloten.

Verdacht persoon aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft gisteravond omstreeks 22.15 uur op de Stationsstraat een 20-jarige man uit Doesburg onder verzet aangehouden die verdacht werd van betrokkenheid bij een mogelijke inbraak. Na onderzoek bleek dat de jongeman daar niets mee te maken had. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

Gisteravond kreeg de politie omstreeks 21.50 uur een melding dat bij een winkel aan de Arnoldus Asselbergsstraat de voordeur op een kier stond. Ze zagen dat op de hoek van de straat een jongen stond. De dienders kregen de indruk dat deze knaap daar aan het posten was en dat er mogelijk sprake was van een inbraak waarbij er nog sprake was van een heterdaad situatie. Zij zagen dat de persoon wegrende in de richting van de Stationsstraat. De agent rende er achter aan. Om de hoek hield hij de jongen tegen. De verdachte pakte de rechterhand van de agent en boog deze in tegengestelde richting, waardoor dit pijnlijk was voor de agent. Hierop heeft de diender de jongen aangehouden die zich daarbij hevig verzette. Er stopte een passerende auto, met een agent in burger die zijn collega assisteerde. Er is daarbij na enkele waarschuwingen pepperspray tegen de verdachte ingezet. Uiteindelijk werd hij overmeesterd en overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk bleek aan het bureau van een inbraak geen sprake te zijn. De verdachte verklaarde dat hij op de bus had staan wachten. Hij verklaarde zijn felle reactie op de politiecontrole aan het feit dat hij lijdt aan ADHD. Hij is vanmorgen in vrijheid gesteld.

Arrestatie na veroorzaken verkeersongeval

ZEVENBERGEN: Bij een verkeersongeval op de Meeren is woensdagavond een 22-jarge man uit Zevenbergen gewond geraakt. De automobilist werd met verwondingen aan zijn kaak en een knie overgebracht naar een ziekenhuis in Roosendaal. De tegenpartij, een 32-jarige man uit Zevenbergen werd aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Hij weigerde aan het bureau de blaasproef te doen. Hij krijgt als weigeraar een proces-verbaal daarvoor. Hij reed met zijn auto over de Meeren te Zevenbergen en kwam uit de Richting van de Galgenweg en reed in de richting van de Zeestraat. Hij had zijn voertuig niet onder controle kwam op de rijbaan terecht voor het verkeer uit tegengestelde richting. Daar kwam hij frontaal in aanrijding met de auto waarin het 22-jarige slachtoffer als bestuurder reed. De politie heeft het rijbewijs van de verdachte ingevorderd. Hij werd vanwege het ongeval in verzekering gesteld, maar is vanmiddag na verhoor weer vrijgelaten.

Aanhouding na vandalisme

ZEVENBERGEN: De politie heeft gisteravond omstreeks 21.45 uur op de Doelstraat een 15-jarige jongen uit Zevenbergen aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij het in brand steken van een scooter. De agenten kwamen van het verkeersongeval op de Meeren af en kregen een melding van vuurwerkoverlast op de Doelstraat. Ter plaatse bleek op het terrein van het Sancta Maria een scooter in brand te staan. Er kwam twee personen op de fiets van het parkeerterrein afgereden die er tussen uit knepen. Een van de jongens werd achterhaald. Het betrof een 15-jarige jongen. Hij ontkende de brandstichting. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen vanwege het voorval volgen. De knaap is na verhoor weer vrijgelaten. De brandweer heeft het brandje geblust.

Schennispleger krijgt 130 euro boete

WILLEMSTAD: De politie heeft woensdagmiddag omstreeks 16.30 uur op het Sluispad Noord een 56-jarige Roosendaler aangehouden ter zake het plegen van schennis. De verdachte had op een openbare
parkeergelegenheid aan de Malthaweg zijn geslachtsdeel getoond en terwijl hij daarmee seksuele handelingen pleegde, aan een 31-jarige man uit Dordrecht die daar in zijn auto op de parkeerplaats stond. Het slachtoffer deed aangifte en ervaarde het incident als schokkend. De verdachte gaf de feiten toe. Hij had dit gedaan om contact te maken met de bestuurder. Hij heeft een boete van 130 euro gekregen en betaald.

Twee arrestaties na familieruzie

DINTELOORD: De politie heeft gisterenmiddag een 44-jarige man en zijn 44-jarige vrouw in Dinteloord aangehouden omdat zij verdacht worden van het mishandelen van een 50-jarige vrouw uit Dinteloord en haar 59-jarige man. Het slachtoffer is een zus van de vrouwelijke verdachte. Er ontstond tussen de twee stellen voor de woning van het slachtoffer een woordenwisseling die uitliep op een vechtpartij. Het vrouwelijke slachtoffer verklaart dat zij door haar zus bij de haren gepakt werd. Ook werd zij door haar zwager geschopt. Haar man werd door haar zwager geslagen. Ook bedreigde hij hem dood te maken. De mannelijke verdachte zou meerdere keren geslagen hebben. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Zij verklaren dat juist de tegenpartij geweld en dreigementen tegen hen had gebruikt. De politie is nog doende met het opnemen van verklaringen om meer inzicht te krijgen in de achtergronden van deze zaak.

Auto-inbreker aangehouden dankzij alerte getuige

ROOSENDAAL: De politie heeft woensdagmiddag dankzij het optreden van een zeer attente burger omstreeks 15.00 uur op de Fuis een 25-jarige Roosendaler aangehouden die verdacht wordt van een auto-inbraak. De auto waarin werd ingebroken stond op de Vijfhuizenberg. Het raam van het linkervoorportier werd ingeslagen. Voorzover de 31-jarige eigenaar uit Roosendaal kon nagaan was er niets uit de auto gestolen. De inbraak werd opgemerkt door een 28-jarige Roosendaler die de verdachte achtervolgde en wist aan te houden. Hij belde direct de politie die verdachte overnam. De verdachte legde een bekentenis af.

Auteur: Willem van Hooijdonk