Senternovem


03-01-2008 | Publicatie statusrapport systeembenadering in de gebouwde omgeving

Vanaf vandaag is een nieuwe, bijgewerkte, versie beschikbaar van het statusrapport `Systeembenadering in de gebouwde omgeving'.

In Nederland werkt men binnen het werkterrein van energie en gebouwde omgeving al geruime tijd met het principe van de integrale benadering (integraal ontwerpen). Daarbij is een optimale energievoorziening het uitgangspunt bij het gebouwontwerp, met een optimale afstemming van energiezuinige- en duurzame maatregelen en componenten. Systeembenadering van de energie-infrastructuur is een must om te komen tot een optimale energievoorziening in al haar facetten.

Systeembenadering: de stand van zaken
Het statusrapport geeft een overzicht van de Nederlandse partijen die op een of andere wijze betrokken zijn bij het onderwerp `systeembenadering in de gebouwde omgeving'. Daarnaast beschrijft het de technische stand van zaken op dit vakgebied en wordt een aantal internationale ontwikkelingen geschetst.

Het rapport is een geheel bijgewerkte en herziene versie van het statusrapport uit januari 2006. Ten opzichte van de vorige versie is een aantal nieuwe technische ontwikkelingen en projecten toegevoegd. Daarnaast is de indeling in onderzoeksterreinen aangepast aan het herziene EOS Lange Termijn-onderzoeksprogramma uit augustus 2007.