Politie Amsterdam-Amstelland



Gewapende overval in Zuidoost / Renswoudestraat (03/01/08)

Een onbekende man heeft woensdagavond rond 17.45 uur een winkel op de Renswoudestraat overvallen. Twee personeelsleden werden met een vuurwapen bedreigd. Bij de overval raakte niemand gewond.

De 45-jarige eigenaar stond te praten met zijn vrouwelijke collega toen de dader binnenkwam. Hij richtte zijn vuurwapen op de twee en deed een greep uit de kassa. De man rende met onbekende buit in de richting van metrostation Reigersbos. Het signalement van de dader is als volgt: - negroïde man - postuur: tenger - leeftijd: 25 à 30 jaar oud - lengte: 1.85-1.90 m lang - kleding: nylon jack, muts op zijn hoofd, sjaal voor zijn mond De recherche van district Zuidoost heeft de zaak in onderzoek en wil graag in contact komen met eventuele getuigen, zij kunnen bellen met 09 00 88 44.

Diefstal auto met geweld / Pablo Nerudalaan (03/01/08)

Een 40-jarige man uit Amsterdam is woensdagavond kort voor elf uur op de Pablo Nerudalaan beroofd van zijn auto en daarbij gewond geraakt toen hij met een mes werd gestoken.

Het slachtoffer had eerder met zijn auto twee mannen opgepikt bij het station Duivendrecht. Op de Pablo Nerudalaan werd de bestuurder verzocht om te stoppen. Een van de mannen trok daarop een mes en eiste geld. Daarbij raakte de Amsterdammer gewond in de buikstreek. Het slachtoffer wist zelf uit zijn auto te stappen, waarna de daders met het voertuig wegreden. De auto werd later teruggevonden op de Dostojevskisingel. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis. De politie is op zoek naar de beide daders. Bureau Opsporing van district Oost stelt een onderzoek in.

Twee aanhoudingen na inbraak in woning / Wethouder Abrahamspad (03/01/08)

Twee mannen van 18 en 19 jaar oud zijn woensdagavond rond halfelf op het Wethouder de Roosplein aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan het Wethouder Abrahamspad.

Agenten waren na de inbraakmelding snel ter plaatse en troffen de twee, die aan het opgegeven signalement voldeden, onder verdachte omstandigheden aan. De beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. De politie stelt een verder onderzoek in naar hun betrokkenheid.