Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

===============

Actief, culinair, de natuur in, een stad ontdekken

NIEUW: GROEPSARRANGEMENTEN IN DE ACHTERHOEK

ACHTERHOEK Samen met je vriendinnen aan een high tea. Met z n allen met chocolade aan de slag om bonbons te maken. Een gids die alles weet te vertellen over de geschiedenis van een eeuwenoud kasteel. Een stadswandeling met onderweg een vijfgangen diner, verdeeld over vijf verschillende restaurants. Zo maar wat grepen uit het aanbod van de nieuwe brochure van het Achterhoeks Bureau voor Toerisme ABT: VVV-groepsarrangementen in de Achterhoek .

Samen op stap

Deze brochure bevat bijna honderd(!) kant-en-klare tochten om er met een groep of groepje in de streek opuit te trekken. Leuke tochten, telkens aan de hand van een ander thema. Of je nu sportief, culinair, cultuurhistorisch op stap wilt. In de stad, op het platteland of in een van prachtige natuurgebieden die de Achterhoek rijk is. Kies maar uit: een kookworkshop van door jou zelf geselecteerde biologische producten, een wijnproeverij, je eigen mondriaan schilderen. Keus volop. En & je kunt nog blijven overnachten ook. Want in de gids zijn ook presentaties van een aantal groepsaccommodaties opgenomen.

Reserveren

De arrangementen zijn te reserveren bij de VVV s in de Achterhoek. Bij ieder arrangement is vermeld welke VVV het betreffende programma reserveert. Daar kun je terecht met alle vragen over de inhoud van de tochten. Ook als je tochten met elkaar wilt combineren staan de VVV s je graag met raad terzijde. Uiteraard zijn ook de uniforme reserveringsvoorwaarden vermeld. De gids is gratis verkrijgbaar in de webwinkel van het ABT, te vinden op www.vvvachterhoek.nl. Ook ligt hij aan de balies van de plaatselijke VVV s in de Achterhoek. Bovendien verkrijgbaar op de Vakantiebeurs (9 tot en met 13 januari in Utrecht) waar de Achterhoek een stand heeft gehuurd.

Samenwerking

De arrangementen zijn samengesteld door de plaatselijke VVV s in de Achterhoek. Het Achterhoeks Bureau voor Toerisme verzorgde de coördinatie. In 2007 verscheen de eerste editie van deze gids, toen nog met zestig dagarrangementen. De consument toonde het afgelopen jaar stormachtige belangstelling voor dit product. Het best lopende VVV-arrangement noteerde zelfs een stijging van liefst 160%! De VVV s hebben hun aanbod aan arrangementen voor 2008 dan ook weten te vergroten tot liefst honderd kant-en-klare tochten.

Website

Alle groepsarrangementen uit de brochure worden ook gepresenteerd op de website www.groepenindeachterhoek.nl. In de loop van 2008 zal hier een on-line reserveringsmogelijkheid aan worden gekoppeld, zodat je nog makkelijker een groepsarrangement in de Achterhoek kunt reserveren. Een product dat mede mogelijk is gemaakt dankzij financiële ondersteuning van de provincie Gelderland op grond van de subsidieregeling Sociaal Economisch Beleid.

Zutphen, januari 2008.

EOA/ea