Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland


Internationale menwedstrijd Beekbergen en Ronald McDonald Huis Zwolle slaan handen ineen

03/01/2008

Beekbergen, 3 januari 2008
De internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn en het Ronald McDonald Huis in Zwolle hebben de handen ineen geslagen. Tijdens de 24ste editie van het Paardenspektakel Beekbergen van 24 tot en met 27 juli vinden tal van activiteiten plaats waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Ronald McDonald Huis in Zwolle.

Ieder jaar verbindt de internationale menwedstrijd, dat ook dit jaar het toneel is van het spannende Nederlands Kampioenschap vierspan paarden, zich aan een goed doel. Door bemiddeling van het bestuur van Businessclub Riant kwam de organisatie in contact met het Ronald McDonald Huis Zwolle. Het Huis Zwolle bevindt zich op loopafstand van de Isala klinieken lokatie Sophia in Zwolle. Het Huis biedt een gastvrij verblijf aan ouders of verzorgers, broertjes en zusjes van zieke kinderen die in de Isala klinieken zijn opgenomen. Ouders vinden er veel steun van de huismanagers, vrijwilligers en van de andere gasten die in het huis logeren. Voor een ziek kind is het een veilig en vertrouwd gevoel zijn ouders in de buurt te hebben en dat heeft in de meeste gevallen een positief effect op het genezingsproces. In het Ronald McDonald Huis kunnen ouders slapen, televisie kijken en koken, net als thuis. De organisatie van de internationale menwedstrijd voelt zich zeer nauw betrokken bij het Huis Zwolle dat dit jaar bovendien haar eerste lustrum viert. Samen met het bestuur van Businessclub Riant zal zij alles in het werk stellen om een zo hoog mogelijke opbrengst te genereren.

Huismanager Lianne Booijink is zeer verguld met de samenwerking: "Wij hebben veel gasten uit Apeldoorn en omgeving en door de samenwerking met de internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn hopen wij nog meer naamsbekendheid te krijgen. Het is voor ons belangrijk dat mensen in Apeldoorn zich realiseren dat Zwolle dichterbij is dan je denkt." Het ziekenhuis de Isala klinieken in Zwolle heeft een bovenregionale functie met als een van haar specialiteiten neonatologie. Als er in Apeldoorn een kindje te vroeg wordt geboren, wordt het meestal overgebracht naar Zwolle. Een verblijf in het Ronald McDonald Huis varieert tussen de twee en twaalf weken, geheel afhankelijk van de gezondheid van het kindje. Er bestaat al een link tussen de het Ronald McDonald Huis en de paardensport. Tweevoudig Olympisch kampioene dressuur Anky van Grunsven is als ambassadeur betrokken bij het Huis in Veldhoven. Zij heeft zelf ervaren hoe fijn het is opgevangen te worden in het Huis na de komst van haar te vroeg geboren zoontje Yannick Janssen.

Op woensdag 23 juli wordt er een gala-avond georganiseerd in het VIP-paviljoen op het wedstrijdterrein in Beekbergen met een daverend programma, een veiling van topstukken en een groot aantal prominente gasten. Tijdens de wedstrijddagen is het Ronald McDonald Huis vertegenwoordigd in het VIP-paviljoen en in het promodorp. De bekende Ronald McDonald clown is aanwezig en er worden diverse acties georganiseerd om de vele toeschouwers in Beekbergen attent te maken op het bestaan van het Ronald McDonald Huis. De opbrengst komt geheel ten goede aan het Huis Zwolle, dat een aantal wensen, zoals de aanleg en inrichting van de terrassen in de tuin, een eco-watersysteem en het uitbreiden van de inrichting van de woonkamer, op haar verlanglijstje heeft staan.

De internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn vindt plaats van 24 tot en met 27 juli op de terreinen van Riant Equestrian Centre in het Gelderse Beekbergen, thuishaven van oud-wereldkampioene en organisator Mieke van Tergouw. Tijdens dit internationale evenement voor twee-en vierspannen paarden en pony's wordt ook het Nederlands Kampioenschap vierspan paarden verreden.

Meer informatie over het Ronald McDonald Huis Zwolle:

www.ronaldmcdonaldhuiszwolle.nl