Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Verdachte situatie blijkt pechgeval

Publicatiedatum: 3-1-2008 10:32:09

DUIVEN - In verband met een uitgebreid onderzoek naar verdachte omstandigheden, heeft de politie van Duiven woensdagavond 2 januari parkeerplaats Aalburgen langs de A12 afgesloten. Rond 20.30 uur werd daar een onbeheerd achtergelaten auto met een Duits kenteken aangetroffen, waar ogenschijnlijk een plas bloed bij lag. Een combinatie die een serieus politieonderzoek rechtvaardigde.

Met een helikopter met warmtebeeldcamera zijn de wegbermen van de autosnelweg en wijdere omgeving afgezocht Met een speurhond is getracht het bloedspoor te volgen. In samenwerking met de Duitse politie werd een onderzoek naar de herkomst van de auto in gesteld en door de Technische Recherche is het bloedspoor onderzocht en op foto vast gelegd. Toen rond middernacht geen nieuwe feiten aan het licht gekomen waren, werden de onderzoeken zonder resultaat gestaakt en kon de parkeerplaats weer voor het verkeer worden vrij gegeven.

Resultaten
De afgelopen nacht zijn een aantal feiten duidelijker geworden. Zo blijkt het bloed niet van mensen afkomstig te zijn. En de auto zou op de parkeerplaats zijn achter gelaten, omdat de bestuurder met pech te maken kreeg. Het bloed zou hij voor een olievlek aangezien hebben, zodat hij hier verder geen aandacht aan heeft besteed. In de loop van vandaag zou de eigenaar zijn auto weer op gaan halen.

Hoewel de politie samen met haar Duitse collega's vandaag nog een paar zaken zal verifieren, beschouwt zij het onderzoek van gisteravond hiermee als afgedaan. Er zijn op dit moment geen nadere aanwijzingen gevonden die het vermoeden rechtvaardigt dat er een strafbaar feit of misdrijf gepleegd zou zijn.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053