Persberichten Eemland zuid, 10.40 uur

Utrecht, 03-01-2008

Ruiten vernield AMERSFOORT De politie heeft woensdagmiddag 2 januari een 16-jarige jongen uit Ermelo aangehouden op verdenking van het vernielen van enkele ruitjes in de Brouwerstunnel.

De politie kreeg rond 17.30 uur een melding binnen dat er ruitjes vernield werden in de tunnel. Ter plaatse troffen agenten jongen aan die aan het door de melder opgegeven signalement voldeed. Hij had bovendien een steen in zijn hand. De jongen werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Omdat het om een zwakbegaafde bleek te gaan, wordt er geen proces-verbaal tegen de jongen opgemaakt. Hij is overgedragen aan de hulpverlening.

Fietsendief aangehouden AMERSFOORT De politie heeft woensdagmiddag 2 januari op de Kraanvogelstraat een 18-jarige Amersfoorter aangehouden. De jongeman reed op een mooie damesfiets met een opengebroken slot.

Er bleek aangifte te zijn gedaan van diefstal van de fiets. De Amersfoorter moest voor verhoor mee naar het politiebureau. Hij deed afstand van de fiets

Met een proces-verbaal in het vooruitzicht werd de verdachte heengezonden. De fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.